Cevap: Cep telefonu sorunu
Ben olsaydım, satıcıya gider, şikayetimi bildirir -Ki onlar bunu zaten biliyor- ürün değişimi isterdim.Kabul etmezlerse bulunduğum ilçe kaymakamlığı bünyesindeki Tüketici Hakem Heyetine derdimi yazılı anlatırdım.Değiştireceğiz derlerse, belgesiz telefon vermeyiniz.Faturanızı her şart altında saklayınız.Fotokopisini de çektirin.THH de lâzım olacak.
Kolay gelsin.
Cevap: Cep telefonu sorunu
Ürün büyük ihtimalle teşhir ürünüdür. Teşhir ürünleri haliyle ambalajları hiç açılmamış ürünlere göre daha ekonomik fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Yasal olarak satıcının bu ürünleri teşhir ürünü olduklarını belirtmesi zorunludur. Bilginiz olmadan size bu tarz bir ürün satılmışsa bu ayıplı mal kapsamına girer ve bu ayıbı 30 gün içerisinde satıcıya bildirmekle yükümlüsünüz. Ayrıca teknik olarak da belirtmek gerekirse;Bazı marka Cep Telefonlarının şarjları genel olarak fazla uzun ömürlü değildir. Keşke satın almadan önce sitelerde, forumlarda filan araştırma yapsaydınız. Bu konuda pek çok şikayet olduğunu görürdünüz. Bataryanın ne kadar sürede gittiği ise kullanıma endekslendiğinden zaten ürünlerin tanıtma klavuzlarında da azami şu kadar saat gider diye yuvarlak ifadeler yer almaktadır.
Bence firmaya hemen bir ihtarname yada iadeli mektup gönderin. Ürünün ayıplı olduğunu, kullanılmış olduğunu farkettiğinizi ve özellikle de mağazaya iade/değişim amacıyla getirdiğinizi, ancak talebinizin yerine getirilmemesi üzerine bu ihtarnameyi çekmek zorunda kaldığınızı belirtin. Mağazaya başvuru tarihinizi de yazın ve iade için süre verin. Talebinize buna rağmen cevap verilmezse tüketici sorunları hakem heyetine belgelerinizle başvurun.