Adıma Gelen Havaleyi Vermediler
Ptt den adıma gelen haveleyi vermediler.
Merhaba, ben 15 yaşındayım ptt den tc kimlik no, ad soyad, adres ve şube bilgilerine yatırılan para var havale ile yatırdı arkadaş. Gittim ptt ye daha bakmadılar bile böyle bir şey varmıd iye yolladılar 15 yaşından küçüksün diye.
Babamla gittim genede vermediler.
Alan alıyor ama :(
Ne yapabilirim?
Cevap: Adıma Gelen Havaleyi Vermediler
Gerekçeleri neymiş?
Babanı da alıp gittiğin halde.
Alıntı:
byseco rumuzlu üyeden alıntı
Alan alıyor ama :(
Ne yapabilirim?
Alabilenle gidin!!!
alabilenlar şehir dışında ben yolluyorum onlara. ben yollarken yolluyorum alırken alamıyorum.
Babanızla birlikte gittiğinizde vermeme sebepleri neymiş öğrenebildiniz mi?
Sistem çalışmıyodur kesin ben de gittim vermediler 15 yaşından büyükmüşüm :)
15 yaşını bitirdiyseniz kazandırıcı işlemler yapabilirsiniz kanaatindeyim. Hele kapı gibi babayla giderseniz bir şey diyememeleri gerekir.
Ama herkes mevzuatı bilemeyebilir.
Benim babamda devlet görevlisi. Babamla gittim genede alamadım. En sonunda parayı yollayan havalede alıcı değişikliği yaptı öyle aldık. Ondanda 10 lira rüşvet almışlar zaten. Yani anlayacağınız, dolandırıcılıkta, hortumculukta son nokta. Haram zıkkım olsun aldıkları paralar. İşlerini doğru düzgün yapmıyorlar. 2. defa gittiğimde şu durumla karşılaştım.
Bilgisayardan tam 15 fiş silmişler. Yani sıra 100 üncü fişdeyken, ilk gelen adam 115 i alıyor. Bu aradaki 15 sıra aslında kimsenin değil. Her sırayı orda bulunan güvenlik 2dk de bir geçiriyor. Böylece memur 30 dakika işinin başına dönmedi. Hadi fiş alan adamların (sıra alanların yani) 3-5 tanesi gitmişti. 15 inin 15 ide mi gitmişti kardeşim?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Sistem çalışmıyodur kesin ben de gittim vermediler 15 yaşından büyükmüşüm :)
15 yaşını bitirdiyseniz kazandırıcı işlemler yapabilirsiniz kanaatindeyim. Hele kapı gibi babayla giderseniz bir şey diyememeleri gerekir.
Ama herkes mevzuatı bilemeyebilir.
Ayrıca avukat bey bende öyle dedim. 18 yaşından küçükler veli imazası ve onayı olmadan borçlanamazlan ancak kazandırıcı işlemler yapabilirler dedim. O kadın hala 18 yaşından küçükler para çekemez sadece yollayabilir diyor :) Yani bu ne saçmalık? 18 yaşından küçükler borçlanabiliyorda neden kazanamıyorlar? Yasaların tam tersini uyguluyorlar.
O Ptt şubesine maddi ve manevi tazminat davası açsak ne yapabiliriz?