cem sarier rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Ben 2002 yılında bir limited şirketin %15 hissesini bir şahıstan devralarak şirkete ortak oldum.
Şirketin %85 hissesinin sahibi olan ve imza yetkisi kendisinde olan bir şahısla iki ortaklı bir şirket oldu. 2004 senesinde ben şirketten ayrılmak istediğimi söyledim ve ortağımında onayıyla kendisinin kardeşine noterde hisse devri gerçekleştirdik. Ben daha sonra şirketle irtibatımı kestim ve yeni bir şirket kurarak ticari faaliyetime devam ettim. Birkaç ay önce, çalıştığım bankanın hakkımda eski şirketimin kendilerine olan kredi borcu dolayısıyla takibat yaptığını öğrendim. Yaptığım araştırma sonucu da halen şirketin %15 hissesinin bende olduğunu yani noterde yaptığımız devrin kağıt üzerinde kaldığını gerekli prosedürün devam ettirilmediğini gördüm. Ayrıca şirketin 35.000 TL lik bir vergi borcu olduğunu öğrendim. Şirket halen faal gözüküyor ve eski ortağıma ulaşmam mümkün olamıyor. Ofisi kapatmış ve telefonlarıma da cevap vermiyor. Bu durumda bana nasıl tavsiyeler verebilirsiniz? Saygılarımla.