İl İçi Yer Değiştirme Cezası
. temmuzda il içi yer değiştirme cezası aldım.ve yeni görev yerimde başladım göreve.. şubatta eş durumu tayini , eşim sigortalı başka bir ilçede çalışıyor, isteyebilir miyim.yoksa ağustosta mı eş durumu tayini isteyebilirim...
eski görev yaptığım yere 3 yıl isteyemeyecewğimi biliyorum..eşim başka ilçede ceza aldığım ilçede değil...
kılavuzda:
il içi ya da iller arasında yer değistiren öğretmenler, aynı atama döneminde özür durumundan dolayı tekrar yer değistirme isteğinde bulunamayacaktır. DİYOR.
ŞUBATTA yeni bir atama dönemi olmuyor mu..yoksa ağustos mu benim eş durumu isteyebileceğim tarih..
yoksa ceza aldığım için 2 sene beklemek mi zorunda mıyım...ki böyle bir madde ile karşılaşmadım.. sadece eski görev yaptığı ilçeye dönemez deniyor.
Cevap: İl İçi Yer Değiştirme Cezası
lütfen avukat arkadaşlar. yardım..önümüzdeki 10 ağustosta özür grubu yer değiştirmeleri var... ben başvurabilirmiyim...
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ
Hizmetin gereği olarak yapılacak yer değiştirmeler
MADDE 31- (1)Bu Yönetmeliğin yer değiştirmeyle ilgili diğer şartları aranmaksızın;
a) Haklarında yapılan soruşturma sonucunda görev yerinin değiştirilmesi uygun görülenlerin,
hizmetin gereği olarak yer değiştirme suretiyle atamaları yapılabilir.
(3) Görev yerleri bu şekilde değiştirilenler, aradan üç yıl geçmedikçe il içinde daha önce görev yaptığı eğitim kurumuna veya bu kurumun bulunduğu yerleşim yerine, il dışında ise daha önce görev yaptığı il´e yer değiştirme isteğinde bulunamazlar.
(4) Bu durumdaki öğretmenler, aradan üç yıl geçtikten sonra eski görev yerlerine dönme isteğinde bulunabilir. Bu sürenin sonunda daha önce görevli oldukları yerleşim yerlerine dönmeleri uygun görülenlerin istekleri, bu Yönetmeliğin yer değiştirmeye ilişkin hükümleri çerçevesinde değerlendirilir.
Cevap: İl İçi Yer Değiştirme Cezası
(4) Bu durumdaki öğretmenler, aradan üç yıl geçtikten sonra eski görev yerlerine dönme isteğinde bulunabilir. Bu sürenin sonunda daha önce görevli oldukları yerleşim yerlerine dönmeleri uygun görülenlerin istekleri, bu Yönetmeliğin yer değiştirmeye ilişkin hükümleri çerçevesinde değerlendirilir.