Yurtdışı Çıkış Yasağı Hakkında
Öncelikle tüm forum üyelerine merhaba demek istiyorum,
Vergi borcu haricinde kişinin şahsi borcu sebebiyle( icralık olmuş borç) yurtdışı çıkış yasağı konabilirmi?Bilen forum üyesi arkadaşlarım cevap verirse sevinirim.
Şimdiden teşekkürler,
Saygılarımla,
Cevap: Yurtdışı Çıkış Yasağı Hakkında
yok öyle birşey.
Eskiden roma imparatorluğu döneminde borçlular borçlarının karşılığını borçlunun yanında çalışarak öderlerdi.
Cezai bir suç olursa , mahkemede yakalama emri verirse o başka
Alıntı:
fanidünya rumuzlu üyeden alıntı
yok öyle birşey.
Eskiden roma imparatorluğu döneminde borçlular borçlarının karşılığını borçlunun yanında çalışarak öderlerdi.
Cezai bir suç olursa , mahkemede yakalama emri verirse o başka
sen ole san vergi borcu olanlar yurt dışına çıkamaz onunda bir limiti var
Erşan bey ben sorumda vergi borcu haricindeki borçları ifade ettiğim için fani dünya kardeşimizde yok öy birşey demiş.Vergi borcu sebebiyle yurtdışı çıkış yasağı açık zaten.Ama öğrendiğim kadarıyla da vergi borcu haricindeki kişinin şahsi borçlarına icralık dahi olsa yurtdışı çıkış yasağı konmuyor.
Saygılarımla,
Alıntı:
silverplanet rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle tüm forum üyelerine merhaba demek istiyorum,
Vergi borcu haricinde kişinin şahsi borcu sebebiyle( icralık olmuş borç) yurtdışı çıkış yasağı konabilirmi?Bilen forum üyesi arkadaşlarım cevap verirse sevinirim.
Şimdiden teşekkürler,
Saygılarımla,
Şahsi borçtan yurtdışı yasagı konmaz. Ama ödeme taahhütnamesi imzalar ve ödemezseniz 3 aya kadar hapis cezası uygulanabilir. Bu durumda havaalanında yakalanırsınız.