Anneme ait dairenin satışı
iyigünler 67 yaşındaki annemle beraber daire aldık lakin kendi üzerime yaptırmadım çünkü eşimle boşanma davam vardı mala ortak olmasın diye.annem bu evi bana yapmak istiyor lakin ilerde kardeşlerim dava açabilir.ölmeden önce nasıl annemden bu daireyi alabilirim üzerine de annem ölene kadar burada oturacak şartı koyabilirim.yada tapu annemde kalsa ve ben ölene kadar benim öldükten sonrada kızımın diye şart koşsa ilerde kardeşlerim alırmı acaba.hangi yolu denemeliyiz.başka bir alternatifde annemin üzerindeki tapuya benim adıma ipotek koydurmak.annem öldüükten sonra geçerliliği devam edermi yoksa ölünce ipotek kalkarmı.lütfen yardımcı olunuz.kendisi yaşlı ve benim katkımda gidecek.
Cevap: anneme ait dairenin satışı
Kuşkusuz yasaları dolanma yolları vardır. Fakat bu sitede hiçbir hukukçu size bu cevabı vermeyecek/veremeyecektir. Bir meslektaşımla yüzyüze görüşmenizde fayda vardır.:)
Cevap: anneme ait dairenin satışı
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Kuşkusuz yasaları dolanma yolları vardır. Fakat bu sitede hiçbir hukukçu size bu cevabı vermeyecek/veremeyecektir. Bir meslektaşımla yüzyüze görüşmenizde fayda vardır.:)
teşekkürler cevap verdiğiniz için.sadece şunu sorayım o zaman.annemden borç senedi aldım verdiğim para karşılığı eğer annem ölürse bu senet iptal olurmu acaba.yada borcundan dolayı annemin evine ipotek koydurabilirmiyim kızı olarak.öldükten sonra ipotek kalkarmı acaba.çünkü ben eşimden ayrıldım ve annemle yaşıyorum.ilerde sokakta kalmak istemiyorum.çünkü evin yarı parasını ben verdim