Memurum Muvafakat davası açtım kazandım idare temyize gitti süreç nasıl olacak
Üniversite de hizmetli olarak çalışmaktayım. Çalışırken Eğitim Fakültesinin İlk. Öğrt. Mat. bölümünü bitirdim. Kurumumdan kurumlar arası geçiş için muvafakat istedim vermedi bende İdare mahkemesinde dava açtım. Davayı kazandım ancak İdare davayı danıştaya taşıdı. Şimdi ben bu kararı kullanarak muvafakat alabilir miyim? yoksa temyiz sonucunu mu beklemem gerekecek? danıştayda bu davanın sonuşlanması ne kadar sürer? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Cevap: Memurum Muvafakat davası açtım kazandım idare temyize gitti süreç nasıl olacak
Bence; hakkınızdaki karar kesinleşmeden -Ki bu duruma mahkeme kararından söz edilemez- herhangi bir işlem yapamazsınız.Benim davamda Danıştay süresi tam dört yıl sürmüştü.
İyi günler...
Cevap: Memurum Muvafakat davası açtım kazandım idare temyize gitti süreç nasıl olacak
Acaba ben mi yanlış biliyorum. Eğitimden dolayı bende nakil istedim ve göndermedikleri için dava açtım. Öncelikli olarak yürütmenin durdurulması kararı çıktı. Bununla birlikte bölge idare mahkemesine itiraz yolu açık olduğu için itiraz ettiler ama yürütmenin durdurulması kararının tebliğinden itibaren 30 gün içinde senin nakil işlemlerini başlatmaları gerekiyor. Sizinki karara bağlanmışken bile neden geçiş yapılamıyor ki?
Arkadaş "YD" kararından söz etmiyor.
İyi günler...
İdare Mahkemesi lehinizde karar verdi ise muvaffakatınız verilir nakliniz gerçekleşir. İdarenin Danıştay'a başvurması uygulmayı geciktirmez....
idare iptal kararını yani lehinize olan kararı 30 gün içerisinde uygulamak zorunda aksi takdirde kararı uygulamayan idareciler aleyhine ve idare aleyhine tazminat davası açabileceğiniz gibi ilgililer hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda da bulunailirsiniz.
banada muvafakat vermediler dava açtım iptal kararı üzerine idare temyize gitti ama ben atandım. yani kararın temyiz edilmiş olması mahkeme kararının uygulanmasını etkilemiyor.
2577 sayılı idari yargılama usulü kanunun 28inci maddesine ve temyizle ilgili maddelerine bakarsanız açıkça yazılı kararların nasıl uygulanacapğı