Teknik Servis -(30 gün aşımı)
1) Bir mağazadan dizüstü bilgisayar satın aldım.
2) Bilgisayar bozuldu teknik servise verdim.
3) 30 gün doldu tamir edemediler. Yeni bilgisayar istedim.
4) Her gün aradım şu an yardımcı olamıyoruz değişim raporunuz onaylanmamış dediler.
5) 5 ay geçti firma ard niyetli bir şekilde ne bilgisayar nede paramı verdi.
6) Dava açtım. Mahkeme celbi firmaya gittikten 1 gün sonra telefon ettiler, raporunuzu onayladık gelin alın dediler. Ödemenizi Satın aldığınız şekliyle yapıcaz, 5 taksitle geri ödeyeceğiz dediler.
Bu ard niyetli firmadan hakkımı yasal faiziyle birlikte almak istiyorum. 6 aydır beni bekletiyorlar. Mahkemeyi beklesem benim aleyhime bir durum olur mu? Mahkeme bana sana paranı vermişler neden almadın der mi?
Ödemenin 5 taksitle geri ödenmesi doğru bir uygulama mıdır?
Mahkemeyi mi beklesem(1 ay sonra) yoksa gidip tekliflerini kabul mu etsem karar veremedim. Bu konuda pek bilgim yok. Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Cevap: Teknik Servis -(30 gün aşımı)
Mahkeme devam etsin ne zaman paranı faiziyle geri alırsın o zaman mahkemede durumu açıklarsın.Paranı almadan davandan vazgeçme.Onlara deki paramı tam olarak ödediğiniz zaman , tüm dava masraflarını ödediğiniz zaman sizinle işimiz biter.Davayı sen haklı olarak açmışsın.Sonraki ödemeler vesair senin aleyhine olmaz.
Alıntı:
ppoli rumuzlu üyeden alıntı
4) Her gün aradım şu an yardımcı olamıyoruz değişim raporunuz onaylanmamış dediler.
6) Dava açtım. Mahkeme celbi firmaya gittikten 1 gün sonra telefon ettiler, raporunuzu onayladık gelin alın dediler. Ödemenizi Satın aldığınız şekliyle yapıcaz, 5 taksitle geri ödeyeceğiz dediler.
Bu ard niyetli firmadan hakkımı yasal faiziyle birlikte almak istiyorum. 6 aydır beni bekletiyorlar. Mahkemeyi beklesem benim aleyhime bir durum olur mu? Mahkeme bana sana paranı vermişler neden almadın der mi?
Mahkemeyi mi beklesem(1 ay sonra) yoksa gidip tekliflerini kabul mu etsem karar veremedim. Bu konuda pek bilgim yok. Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Şuan mahkemelik olduğunuz için istesenizde firma paranızı iade etmez mahkeme sonucunu bekler aynı dert bende de olduğu için mahkemeye vermedim ve aşağıdaki linkte verilecek fikirlere göre durumu değerlendireceğim
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=60253
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Yani ben gidip onların verdiği kadar paramı alsam ve yine mahkemeyi beklesem, mahkemede bilgisayarın parasını aldım yasal faizini de almak istiyorum desem olur mu? Yoksa hiç para almadan mahkemeyi mi beklemeliyim?
Birde ben bilgisayarı 5 taksitle almıştım bana diyorlarki bizde ödemeyi 5 taksitle yaparız diyorlar bu uygulama doğru mudur? Bilgi verirseniz çok sevinirim.
parayı aldığında sana al para senin olsun güle güle demezler sana kağıt imzalatırlar paranı aldığına dair sen mahkemede faizini istiyorum da desen adamlar faiziyle ödedik derler 5 ay bir süre olmadıı der der oğlu der 5 taksit olayı saçma geldihukukçu değilimama benim görüşüm budur
Alıntı:
ppoli rumuzlu üyeden alıntı
Herşeyi zaten açıkça yazmışsın. Madem seni 6 aydır bekletiyorlar, davanı da açmışsın, ne diye hala uzlaşmaya çalışıyorsun ki? Bırak dava sonunda haklıysan zaten kazanacak ve alacaksın tüm alacaklarını. Taksitle iade mi olur! Sana davadan feragat ettiğine dair bir kağıt imzalatmadan para verirler mi sanıyorsun? :) Sen gerekli girişimde bulunmuşsun neticesini bekle.