-
Bürokrasi mağduru
Merhaba,
Zincirlikuyu vergi dairesi bana iade etmesi gereken 2000 TL' lik parayı Ümraniye Araç Nakil vergi dairesine 2000 TL' lik borcum olduğu gerekçesiyle ödemedi. Gerekçe de 1999 yılından beri aracımın taşıt vergisinin ödenmemiş olmasını gösterdi. Ancak, söz konusu aracımı ben 1999 yılında satmış bulunuyorum. Alıcı da söz konusu aracı üstüne 1999 yılında almış bulunmakta. Ümraniye Araç Nakil Müdürlüğünün kayıtlarınıa satış geçmediği için böyle bir borç görünüyor. Benim vatandaş olarak hiç bir suçum yok. Dilekçe verdim Ümraniye Vergi dairesine parayı iade etsinler diye; en az 1 yıl sürer dediler. Devletin kurumlarının kendi aralarındaki iletişimsizliği yüzünden mağdur durumdayım, paramı almak için bürokrasinin keyfini beklemek zorundayım. Ben bu parayı nasıl alabilirim, ne önerirsiniz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Engin Hakan
-
Cevap: Bürokrasi mağduru
İcraya verebilir, alacak davası açabilir red bir idari işleme dayanıyorsa vergi mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Ancak borçlu devlet olunca haciz söz konusu olamıyor. Her halükarda beklemek kalıyor bildiğim kadarıyla.