Herhangi bir borcum olmadığını nasıl ispatlarım
Merhabalar
Şu anda askere gidiyorum üzerime kayıtlı hiçbir şey yok..Kesinlikle ve kesinlikle herhangi bir borcum yok..ne telefon faturası ne de kredi kartı....Menfi tespit davasının geriye-ileriye karşı da yürümesini nasıl sağlarım..menfi tespit davası illah,bir ya da birden çok kişi bana borcun var diye beni icraya verirse mi açılması gerekir yoksa herhangi bir borcum olmasa da açabilir miyim?niye diyorum oto kiralamacıdan 15 milyarlık senet yapmıştık aldım ama hadi taklit olayları olursa diye..ben psikolojik olarak rahatlamak istiyorum bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum .not senette vade yoktu zaman aşımı da olmayacak zannedersem..fatura ve sözleşme elimde bunların hiç mi hükmü yoktur..ayrıca ikametgahım ailemin adresi eşyalarına haciz geleceğini öğrendim peki gayrimenkulune haciz koyarlar mı?.hacizciler eve gelirse eğer ailemin ne gibi bir tedbir alması gerekir..imzalamaması gerek ya da imzalaması mı?ailem bu evde pek oturmuyor tebligat gelse bile alamayacaklar o zaman ne olcak?En önemlisi gayrimenkule haciz gelir mi?isthikak davasını 7 günde açmak gerekiyor bizim haberimiz olmazsa eğer bu hakkı da kaybediyoruz..biz nasıl güvenip de il dışına çıkacağız??çilingirle bile açabiliyorlarmış..En önemlisi tapusu babamın üzerine olan gayrimenkul'e haciz gelir mi?
teşekkür ederim..şimdiden
Cevap: Herhangi bir borcum olmadığını nasıl ispatlarım
Alıntı:
emekliler rumuzlu üyeden alıntı
oto kiralamacıdan 15 milyarlık senet yapmıştık aldım ama hadi taklit olayları olursa diye..ben psikolojik olarak rahatlamak istiyorum
Borcunuzun var olduğunu iddia eden kişiler olur ise itiraz hakkınız mevcut olacaktır. Farazi konular üzerinde çok fazla düşünmeyin. Somut olaylarda avukatınıza başvurun.
teşekkür ederim avukat bey
Farazi şeyler ama benim için çok önemli..ailemin gayrimenkulüne herhangi bir haciz gelir mi eşyalardan bahsetmiyorum..tapu babamın üzerine..bunu yanıtlarsanız memnun olurum..
Sizin adınıza olan bir borç için babanızın adına kayıtlı gayrimenkule haciz gelemez.( Babanız sizin adınıza olan borcu kabul edip,borcu ödemeyi üstlenmezse tabii)
teşekkür ederim sayın yetkili..demişsiniz ki eğer babanız sizin adınıza olan borcu üstlenmezse diye..bu üstlenme nasıl olcak haciz memurları kim vurdaya getirip şurayı imzalayın derse mi hangi şekilde üstlenmeden bahsediyoruz..belki böyle bir şey hiç olmayacak ama..ben yine de temkinli olayım 25 sene o evrakları saklayacağım..
Sevgili yetkililer elimde fatura ve sözleşmenin ispat yükümlülüğü hiç mi yoktur..sözleşemede senetin teminat olarak alındı yazısı olmasa dahi..ben boşuna mı aldım yani bu faturayı..
sevgili avukatlar elimdeki fatura ve sözleşmenin ispat yükümlülüğü hiç mi yoktur?Benim tasalanmama gerek var mı arkadaşlar..
Elinizdeki fatura,sözleşme ödemeyi yaptığınızı ıspatlamanızı kolaylaştırır elbette.
Senedi de almışsınız,elinizde.
Niye bu kadar panik anlamak mümkün değil.
Sahte senet düzenlenebilir mi, evet böyle bir ihtimal her zaman herkes için var.
Bir sahte senet düzenlendiyse, örneğin 1 yıl sonra,bir inşaat malzemesi satıcısından gelecek borcunuz var, ödeyin iddiasına karşı oto kiralama şirketinden aldığınız fatura ve sözleşme ile borcunuz olmadığını ıspatlama şansınız pek olamayacaktır.
Yani kötü niyet varsa, her türlü ihtimal ortaya çıkacabilecektir.Bunun sonu yok!
teşekkürler peki bana düzenledikleri sahte senet elimde olursa onların el yazıları var adli tıpta bu çıkmaz mı acaba?sahte senet tanzim etmekten dolayı..
Elinizde bulunan senet ile herhangi bir işlem yapabilmeleri mümkün değil ki.Senet sizde ise,bir başkasına vermediğiniz sürece o senetle kimse bir şey yapamaz.Bahsettiğim, şu anda sizin bilmediğiniz bir senet varsa ortada, o zaman yaşayabileceğiniz sorunlardı.
Şu an size yöneltilmiş herhangi bir borç iddiası var mı?