Dairenin zamanında bitirilmemesi
merhabalar biz bir ay önce bahçekatı bir ev aldık ama bina 25 ağustosta teslim edilecek elektrik su borcussk ya ve yapı denetime borç varmış yapı denetime olan borç apartmandan bir daire verilerek kapatıldı aparmanda dış merdiven çevre gibi eksikler var ve projede değişiklikler yapılmış mesala bizim evin tuvaleti ve tek odası diğer daireye aitmiş daire yerine dükkan yapmışlar ön tarafa yapı denetim 25 ağustosa kadar gelip projeyi yeniden çizmesi gerekiyor ama hep askıya alıyorlar ortada müttahite yok bu aparman 25 ağustosa kadr tamamlanmazsa neolur yapı denetim tamamlamak zorundamı biz aldığımızda oda ve tuvaletbize ait sanıyorduk sonradan öğrendik bu konu nasıl sonuçlanır
Cevap: Dairenin zamanında bitirilmemesi
İlgili sorununuzun çözümü tadilat projesi yapılmasıdır.Binanızla ilgili tasarım ve mevzuatlara aykırıklık yoksa tadilat projesi yapılması yeterli olacaktır.
Tam emin olmamakla birlikte,yapı denetim firmasının proje oluşturma tadilat projesi yapma yetisine sahip olmadığını zannediyorum.Sizin bu sorunlara ve bundan sonraki çıkacak sorunlara hızlı çözüm bulabilmeniz için müteahhit i veya binanın sorumlu mimar'ını bulmanız gerekiyor.
Müteahhit'e ulaşamassanız bile gerek yapı denetim gerekse belediye'den ilgili mimar a ulaşabilirsiniz.Aynı bölgede faal olarak çalışan bir Mimar veya Müteahhit'de size yardımcı olabilir...
biz bu evi birbuçuk ay önce aldık zaten pişmanda olduk sadece kiradan kurtulalım istedik krediyle aldık bize yapı denetimin 25 ağustosa kadar gelip apartmanda yapılan değişiklikler için yeniden proje yi çizeceklerini söylediler sizce bizim bu eve oturmamız uzunmu sürer 25 ağustosta teslim edilmezse mahkemeye başvurcakmışız sizce bu evi hemen elden çıkartmalımıyız yanıtladığınız için çok teşekkürler
sorununuz çok spesifik olduğu için vakit kaybetmeden bir hukuki danışmana vurmanız en doğrusu olacaktır.