-
TSK'ya Bağış
Merhabalar,
Babamın tek mirasçısıyım. Kendisi şu an 69 yaşında, daha önceden öğrenci olduğum için ve eğitimimde bana yardım etmediği için kendisine ''yardım nafakası davası'' açtım. Geçen süre zarfında da davayı kazandım. Ancak bana dava kararına rağmen, maddi bir yardımda bulunmadı. Bunun üzerine de, icra dairesine başvurup, maaşına haciz koydurdum. Ancak bu şekilde para alabiliyorum.
Babam maaş haciz durumunu öğrendikten sonra, benden intikam almak için yollara başvuruyor. İlk önce, evlatlıktan men davası açmak için girişimlerde bulunuyor. Fakat bunu açabilmesi için yeterli şartların(benim babama kasti olarak ağır bir suç işlemem veya kendisini hiç ziyaret etmemem) oluşmadığından dolayı davayı açmaktan vazgeçiyor.
Son olarakta, benden intikam almak için hisseli malları dahil hepsini TSK'ya bağışlıyor. Bunun için de önceden doktordan akli dengesi yerinde olduğuna dair rapor alıp, bağış işlemini gerçekleştiriyor.
Babamın akli dengesinin yerinde olduğunu düşünmüyorum, Bunu sadece ben değil etfafındaki çoğu insan da düşünüyor. Tekrardan dava açıp, yapmış olduğu bağışın iptalini sağlayabilir miyim ? Ya da benim durumumda olan birisinin ne gibi bir hukuki yol izlemesi gerekir ?
-
Cevap: TSK'ya Bağış
Akli durumu yerinde değilse , yada kendini yönetemeyecek durumda ise kendisine vasi tayin edilir.Böyle bir durum yok ise malını mülkünü bağışlayabilir.Mal kaçırmak amacı varsa ölüm tarihinden itibaren saklı miras payını aşan kısımlar için dava açabilirsiniz.Fakat muvazaa varsa tüm olarak işlem iptal edilir.
Bulunduğunuz ilde avukat yardımı alın.
-
Cevabınız için teşekkürler. Bağışı yaptığı sırada, bir arkadaşına, benim kimim kimsem yok, o yüzden bağışlıyorum gibi bir açıklama yapmış.
Benden intikam almak için mal varlığını tsk'ya bağışlaması, mal kaçırmaya girer mi ?
-
Az önce bir avukat ile görüştüm. Bu koşullarda mallarının hepsini bağışladığı takdirde bile, saklı pay adı altında 4/3'lük kısmını geri alabildiğim söylendi. Doğru mudur ?
-
Cevap verecek olan yok mu ?