Cevap: Boşanmaya karar verdim
Alıntı:
etg rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
Eşimden anlaşmalı olarak boşanmak istiyorum. ben yurtdışında çalışıyorum. o da turkiyede memleketinden uzakta. uzun süreli izin alamayacağım için işten ayrılma durumum sözkonusu, bunun olmasını da istemiyorum. anlaşmalı olarak boşanmaya karar verirsek bu süreçte sürekli trkiyede olmam gerekiyormu yoksa anlaşma kağıtlarını imzalayıp gerisini avukat aracılığıyla takip etsem olur mu.
Cevaplarınız için şimdiden Teşekkür ederim.
Anlaşmalı boşanabilmeniz için önce boşanmanın unsurları konusunda anlaşmanız lazım. nafaka / tazminat / velayet vs. konularda anlaştığını belirtir bir protokol hazırlar avukatınız. Sizlerde imzalarsınız bu protokolu. Avukatınız Aile Mahkemesine dilekçe ile başvurarak sizlerin anlaşmalı olarak boşanmak istediğinizi belirtir. Aile mahkemesi hakimi duruşma gününe karar verir. Duruşma gününde taraflar (siz ve eşiniz) mutlaka mahkemede olmak zorunda. Yazılı olarak belirttiğiniz boşanma talebinizi hakim huzurunda bir kezde sözlü olarak teyit edersiniz. Hakimde sizi boşamaya karar verir. Sonra hakim gerekçeli kararı yazar. Sizler süresi içerisinde karara itiraz etmezseniz boşanırsınız. Kararla beraber Nüfus Müdürlüğüne gider kütüğe işletirsiniz. Nüfus cüzdanlarınızı değiştirirsiniz. Hayatınıza bekar olarak devam edersiniz..
Umarım sorularınıza yanıt olmuştur.
Hizli Cevabınız Teşekkür Ederim. Ben cevabımı aldım. iznimin yetmiyeceği bir süre olacak anlaşılan. umarım işler sarpa sarmaz. :(
Alıntı:
etg rumuzlu üyeden alıntı
Hizli Cevabınız Teşekkür Ederim. Ben cevabımı aldım. iznimin yetmiyeceği bir süre olacak anlaşılan. umarım işler sarpa sarmaz. :(
anlaşmalı boşanma halinde mahkemeden erken bir gün alabilirsiniz,özellkle izninizin bitmek üzere olduğunu belirtirseniz yardımcı olacaklardır.Sizin bir kez gitmeniz yeterli geri kalanı da avukatlarınız halledebilir zaten
Av.Merve Gürcan