16 yaşını doldurmus hamilelik ve evlenme
benim eşim 16 yasını doldurmus durumda bız mahkemeye basvurcagız ailesinin izni mevcut ve su anda hamile 20.06.1993 dogumlu esim ve 2009 un 3 ncu ayında hamile kaldı aile mahkemesine basvurdugumuz zaman bi sorun olurmu acaba cunki hamileliek 16 yasını doldurmadan olustu ama su anda 6 aylık hamıle
Cevap: 16 yaşını doldurmus hamilelik ve evlenme
Alıntı:
levola rumuzlu üyeden alıntı
benim eşim 16 yasını doldurmus durumda bız mahkemeye basvurcagız ailesinin izni mevcut ve su anda hamile 20.06.1993 dogumlu esim ve 2009 un 3 ncu ayında hamile kaldı aile mahkemesine basvurdugumuz zaman bi sorun olurmu acaba cunki hamileliek 16 yasını doldurmadan olustu ama su anda 6 aylık hamıle
Siz kaç yaşındasınız ?
Neden mahkemeye başvuruyorsunuz evlenmek içinmi / boşanmak içinmi ?
ne için ?
ben 29 yasındayım ve evlenmek ıcın basvuracagız
Alıntı:
TÜRK MEDENÎ KANUNU
Kanun No. 4721 Kabul Tarihi : 22.11.2001
A. Ehliyetin koşulları
I. Yaş
MADDE 124.- Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.
Ancak, hâkim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.
Alıntı:
EVLİLİK Evlilik yaşı (TMK madde 124): Erkek veya kadın 17 yaşını doldurmadıkça evlenemez. Diğer hukuki işlemler için asgari yaş sınırı 18’dir.
Ancak, hâkim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple 16 yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak buldukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir. Yargıç kararını verirken, kişilerin evlilik için gerekli ruhsal ve bedensel olgunluğa sahip olup olmadıklarına dikkat eder.
Evlenme koşulları (TMK madde 124, 125, 126, 127): Ayırt etme gücüne sahip olmayanlar evlenemez. Küçük, yasal temsilcisinin izni olmadıkça evlenemez. Kısıtlı, yasal temsilcisinin izni olmadıkça evlenemez.
Kişi vesayet altında ise ve vasisi izin vermiyor ise kişi mahkemeye başvurarak izin isteyebilir. “Hâkim, haklı sebep olmaksızın evlenmeye izin vermeyen yasal temsilciyi dinledikten sonra, bu konuda başvuran küçük veya kısıtlının evlenmesine izin verebilir,” (madde 128). Evlilik izni için ikametgahın bulunduğu “Sulh Hukuk Hakimliği”ne başvurulur.
Akıl hastaları evlenmelerinde tıbbî sakınca bulunmadığı resmî sağlık kurulu raporuyla anlaşılmadıkça evlenemez (madde 133).
Zorla evlendirme (madde 149, 150, 151) ve zamanında başvuru (madde 152): Hiç kimse zorla evlendirilemez. Kişi küçük de olsa öncelikle kendi izni alınır.
Kişi yasanın evlenmek için aradığı yaştan büyük ise nikâh memurunun önünde hayır diyebilir ve kimse kendisini evet demeye zorlayamaz. Zorlandığı durumda savcılığa suç duyurusunda bulunabilir.
Affınıza sığınarak soracağım...
Evlendiğinizde siz kaç yaşındaydınız, eşiniz kaç yaşında idi.. Eğitimleriniz nedir ? Memleket neresidir?
Bu sabah okuduğum bir haber.. Memleketim de buraya doğru gidiyor sanki...Yazık
ibret almak lazım..
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/12210496.asp?gid=229
The New York Times gazetesinin fotomuhabiri Stephanie Sinclair'in objektifi, Afganlı kız çocuklarının korkunç dramını yakaladı.
Ama ne yazık ki, 2001'de Afganistan'ı Taliban'dan kurtarmak iddiasıyla bu ülkeye giren Amerikan güçleri, bu konuda da diğer konularda olduğu gibi hiçbir şeyi değiştiremedi.
Çocuk yaşta, dedeleri olabilecek yaştaki erkeklerle evlendirilen bu küçük kızların dramı aynen devam ediyor.
Evliliğin ne olduğunu bile bilemeyecek yaştaki küçük kızları koca evinde bekleyen hayat ise insanlıktan uzak. Genellikle başlık parası, borç karşılığı resmen satılan bu küçük kızlar, kumaları ve onların çocuklarıyla birlikte yaşıyor, tarlada ve ev işlerinde çalıştırılıyor ve biyolojik olarak çok erken yaşta anne oluyor. Birçoğu doğum sırasında ölüyor. Gördükleri şiddet ise cabası. Birçok çocuk gelin, bir süre sonra kendini yakarak intiharı seçiyor.
Ancak Afganistan ve benzeri ülkelerde çocuk yaşta evlendirilen kızların durumuna aldıran yok. Bu hem sıradan, hem de ahlaki açıdan, dahası hukuki olarak da "uygun ve yaygın" bir gelenek olmaya devam ediyor.
ben yüksekokul mezunuyum biz birbirimizi isteyerek evlendık ve cok mutluyuz esimde zaten su anda 18 yasından buyuk gosteriyor.
Alıntı:
ben yüksekokul mezunuyum biz birbirimizi isteyerek evlendık ve cok mutluyuz esimde zaten su anda 18 yasından buyuk gosteriyor.
yorumsuzum.....