Cevap: Gelinlik Kapora İadesi
Kaparoyu verdiğinize dair o belgede yazı var mı?
Teslim tarihi yanında ,hangi ölcü ve biçimlerde olacağına dair kayıt var mı?
Yine bu işlemleri yaparken yanınızda tanık var mı idi?
Tüketici hakem heyetine başvurarak ,ki hakem heyetleri kaymakamlıkta olur.Bulunduğunuz ilçenin başvurun.
Alıntı:
fanidünya rumuzlu üyeden alıntı
Kaparoyu verdiğinize dair o belgede yazı var mı?
Teslim tarihi yanında ,hangi ölcü ve biçimlerde olacağına dair kayıt var mı?
Yine bu işlemleri yaparken yanınızda tanık var mı idi?
Tüketici hakem heyetine başvurarak ,ki hakem heyetleri kaymakamlıkta olur.Bulunduğunuz ilçenin başvurun.
Ölçü, duvak ve kolun şekli belirtilmiş, modelin aynı diye bir ibare var sadece, model hangi model o belli değil:o ama o tarih itibari ile cep telefonunda kayıtlı fotoğrafı var modelin. Ben ve nişanlım iki kişi gitmiştik mağazaya.
Tüketici hakem heyeti, tamamlanmış işlemlere bakmıyor mu, bizim durumda da başvurabiliyor muyuz?
Merhabalar,
Teslim tarihinin üzerinden 2 gün geçmesine rağmen sorumsuzlukları yüzünden hala daha gelinliği alamamış ve üstelik gelinlik diye çok kötü dikilmiş (1 günde dikildiği her halinden belli olan) bir giysi parçası önüne konan nişanlı olarak sizlere bir şey sormak istiyorum. Siparişi 3 ay öncesinde vermiş ve İstanbul dışına çıkmama 4 gün kala bana bu tarz bir saygısızlık yapan moda evine, ödediğim kaporayı-provalar ve teslim için yaptığım ulaşım masraflarımı-teslim için 2 günümü orada kaybetmem nedeniyle uğradığım zararı ve vakit kaybımı-düğüne az bir süre kala mecburen başka yerden hazır gelinlik arayışlarına girmemi ve yaşadığım moral bozukluğunu- borçlu olarak yükümlülüklerini yerine getirmemelerini ve açacağım dava masraflarını yani kısacası alabileceğim her şey için maddi-manevi dava/davalar açmak istiyorum. Hangi davaları açabileceğim, nereye ne zamana kadar başvuracağım hususlarında yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada verdikleri kağıtta anlaşılan toplam fiyat ile verdiğimiz kapora da el yazısı ile yazmaktadır. Teşekkürler şimdiden.
Burada kanımca ön hazırlık işlemleri var.Mal teslim edilmese de konu tüketici hukukunu ilgilendirmekte.
Tüketici kanununu çok dar niteliyoruz.Sanki sadece satın alınan malın ,ayıplı çıkıp çıkmaması üzerine inşa edilmiş
Oysaki gerçek olan meseleye tümcü anlayışla bakmaktır.
Bir Bayan hayatının en mutlu günlerine hazırlık yaparken, güvenip ,anlaşıp parasını da verip , bahtiyar günlere yelken açmışken, bir karayelin şiddetli esmesi ile onu bir bilinmeyene doğru sürüklemesi ile karşılaşmışsa, yada çok zor şartlara sokmuş , hüzünle ,güçlükle rotayı eski çizgisine sokmuşsa,
Bu huzursuzluk,bu manevi üzüntü, bu maddi zorlamanın nedenini oluşturana ,tabiatın oluşturduğu bir engel de yoksa , kusurlu olan basiretsiz taciri adaletin keskin kılıcıyla hizaya sokmayacak mıyız?
Olur böyle vakalar mı diyeceğiz?
Hem maddi ,hemde manevi tazminat davası açılabilir kanaatindeyim.
Çoğu ,derki manevi tazminat açılamaz.
Yine ön hazırlık işlemleri için yapılan masrafları da talep etmek ,yani sözleşmenin hazırlık masraflarını ,provalar için gidilen yol masrafları da dahil dir buna.
Yine başka bir firmadan alınmak zorunda kalındıysa ,bu firmaya verilen fazla ücrette talep edilmeli,
Ben Tüketici Mahkemesinde açılmalı diyorum.Fakat emin değilim.
Türkiyede ki mantalite EMİN OLMAMAMI gerektiriyor.
Yoksa bir eser sözleşmesi mi var? Asliye hukuk mu görevli?:o
Cevabınız için teşekkür ederim. Dava açmadan önce noterden ihtarname çekmem gerekli midir?
Merhaba, kaporanizi geri aldinizmi? benimde ayni sorunum var. gelinlik yanlis dikilmis. zamanimizda kalmadi.