Devlet idaresi aleyhinde işlenen suçlar
Merhaba,
- Seçimle gelen devlet idaresi mensuplarına yönelik ve devletin temelini hedef alarak tehditvari yaklaşım ve hakaret içerikli,
- Ek olarak devlet mensuplarına yönelik kişiliği zedeleyici davranışların ;
İnternet üzerinde açıkça işlenmesi ve bunun süreklilik göstermesi halinde bunun yasal bir yaptırımı olur mu? Yoksa bu anlattıklarım, özellikle de internet üzerinde olunca düşünce özgürlüğüne mi girer?
Bu konular hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım.
Cevap: Devlet idaresi aleyhinde işlenen suçlar
Türkiyede'ki bir servis sağlayıcısında ki web sitesinden bu olay gerçeklştiyse bulunur ama web site yabancı servis sağlayıcısndaysa ilgili site mahkeme kararıyla engellenir :) ve konu kapanır
Adam bırak devlet başkanını Atatürk hakkında küfür ediyorda sadece site kapatılıyor kişi bulunamıyor
Hakaret düşünce özgürlüğüne girmez, cezayı gerektirir. Tehdit de aynı şekildedir. Kişilik haklarınıza saldırı varsa bu bir kereye mahsus da yapılsa suç teşkil eder.
Alıntı:
serdarizm rumuzlu üyeden alıntı
Türkiyede'ki bir servis sağlayıcısında ki web sitesinden bu olay gerçeklştiyse bulunur ama web site yabancı servis sağlayıcısndaysa ilgili site mahkeme kararıyla engellenir :) ve konu kapanır
Adam bırak devlet başkanını Atatürk hakkında küfür ediyorda sadece site kapatılıyor kişi bulunamıyor
Kişinin bulunması önemli değil benim için. Site bizzat Türkiye'de yayın yapıyor. Açıkçası site sahibine bu konuda bir uyarı gitmesi bile benim için kâfi.
Alıntı:
pekerol rumuzlu üyeden alıntı
Hakaret düşünce özgürlüğüne girmez, cezayı gerektirir. Tehdit de aynı şekildedir. Kişilik haklarınıza saldırı varsa bu bir kereye mahsus da yapılsa suç teşkil eder.
Bahsettiğim tüm eylemler devlet içerisinde görevli, seçimle gelmiş insanlara karşı yapılıyor.
Bu saydıklarım suç. Onu öğrendim. Peki bunu yasadan maddelerle kanıtlayabilir misiniz? Hangi maddelere aykırı olduğunu bilmek istiyorum yani.
Yorumlarınız için çok teşekkürler.