-
Evlilik iptali
hukukcu, avukat arkadaslarimizdan bilgi almak istiyorum.
gecen sene nisan ayinda nikah yaptim. e$imle temmuz ayina kadar zarzor beraber ya$adik. ve kendisi çekti gitti, anla$amiyorduk. aramizda hiç bir ili$ki ya$anmadi. ve bir senedir ayri ya$iyoruz. $u an bo$anma a$amasindayiz.ilk dur$madan birsey cikmadi, eylule ertelendi ikinci duru$ma. acaba evlilik iptali isteyebilirmiyim, o kadar zaman geçmesine ragmen? (1senedir ayri yasiyoruzve sadece 2 ay beraber yasadik).
sizlere sormamin sebebi, avukatim hiç bahsetmedi boyle bir seyden. sadece $u alti ay meselesinden bahsetti. yardimci olursaniz cok iyi olacak. tesekkurler
-
Cevap: Evlilik iptali
Sayın efecancan,her açılan evlilik iptal davası kabul edilmiyor bu size 3 sene kaybettirir ki siz evlilik iptali gerekçelerinden birini taşıyormusunuz?bende resmi nikah yapıp düğünüm olmayan sadece kağıt üstünde kalan ve bir gün aynı evde yaşamadığım eşimden ayrıldım boşanarak.evlilik iptali red edilebilirdi çünkü akıl sağlığı yerinde ve evlenme aşamasında başkasıyla evli olduğu diye bir şey söz konsuu değildi.bu şartlar evlilik iptalini haklı getirir aksi sizin 2 ay aynı evde yaşamışlığınız olmuş.ben bile hiç aynı ev de yaşamadan boşanmış oldum.
-
Cevap: Evlilik iptali
sevgili arkadaşım evliliğin iptali sebepleri ile boşanma sebeplerini birbirinden ayırmak gerek. Senin durumunda evliliğin iptalini gerektirecek bir durum yok. Evliliğin iptali sebepleri tahdidir bu sebeple ancak boşanma davası açabilirsin...En doğrusu bir avukattan hukuki yardım alman...