Sebepsiz yere boşanma davasına ne yapmalıyım
Bu siteden hukuk adına çok şey öğrendim. Bu konuda hukukçuların tavsiyesine ihtiyacım var. Eşim hiç bir sebep yokken boşanma davası açtı. Yerel mahkemede iddialarının hiçbirisini ispat edemedi.Ve hiçbir delili de yok. Mahkemede 3 tane yalancı şahit dinletildi. Şahitlerin beyanlarında eşimi dövdüğüm iddia ediliyordu. Ama şahitler eşimi döverken görmediklerini de belirttiler. Buna rağmen hakim boşanmaya ve aleyhime tazminata hükmetti. İnşallah yargıtayda adalet yerini bulacak. Yalancı şahitlik yapan kişilere savcılık dava açtı. Boşanma davası da yargıtayda bekliyor. Ben eşimi seviyorum ve aramızda da boşanmamızı gerektirecek bir olay geçmedi. Sadece evi terkedip boşanma davası açtı. Eşimin avukatı her türlü çirkefliği, yalanı, iftirayı, düzenbazlığı hazırlayıp organize ediyor. Hatta eşimle aramı düzeltme girişimlerimi de bozmak için elinden gelen her türlü hukuksuzluğu yapıyor. Ben eşimin avukatını tanımam etmem ama o avukatın neden böyle yaptığını anlıyorum. Benim de boşanmayı kabul etmem için her türlü rezilliği yapmaya çalışıyor. Bu davanın yargıtaydan dönmesi, tekrar yargılanma süreci ve 3 yıllık bekleme süresi uzun bir süre daha evli kalacağımızı gösteriyor. Bu süreçte eşim evine dönmezse, ben de terke dayalı boşanma davası açarsam ne gibi sonuçlar karşıma çıkar? Terke dayalı boşanma davasını kazanırsam tazminat kazanırmıyım? Eğer yerel mahkeme terke dayalı boşanma davasında lehime boşanmaya karar verirse tazminat hükümleri için temyize gidebilirmiyim?
Cevap: Sebepsiz yere boşanma davasına ne yapmalıyım
valla aynı sey benim başımda kardeş vede bir cocugum var eşimin avukatı banada aynen senin yaptıklarını yapıyor malesef türkiyede boşanma davaların da kadın bosanmayı isterse seni bitirir yanı kanunlarımız 100 de 99 kadına hak tanıyor bende bosanmak istemedigi hakime söyeledim ayrı yeten cocugum var dedim ama cocugu esime verecegini söyledi ben dövmedim aynen seni gibi yalancı sahit bulup dövdü dedi aslında esim karılık yapmadı her türlü cirkefligi yaptı anası agzından cıkmadı mahkeme esine dön ihtar cek sende 3 sene içinde boşanmazsanız evi terk ten boşanma davası acabilirsin ama genede sana birşey kazandırmaz yani önce eşin razı gelecek 2 seneden beri cocugu görmüyorum ama her gittimde olmayacak proresedür yapmak zorunda kalıyorum kaba kuvvet kullansam o zaman daha kötü olacak ne yaparım bilmiyorum allah yardım etsin ikimizede