İflas eden şirktteki ipoteğin kaldırılması
Merhabalar,
bir şirketin acenteliğini yapıyorduk, şirket acenteliğini yaptığımız dönemde iflas etmeye başlayınca acenteliği bıraktık ve şirket temmuz 2009 ayında Kadıköy 4. asliye ticaret mahkemesi kararı ile iflas etti.
şirket ile acenteliğe başladığımızda bizden teminat karşılığı gayrimenkul ipoteği istediler bizde 50.000 TL değerinde arsa ipoteği verdik. şimdi bu ipoteği kaldırmak için iflas masasına başvurmamız gerekiyor.
kadıköy 3. icra müdürlüğü iflasa bakıyor, ben tokat-turhalda oturuyorum, ve ipoteğin kaldırılması için noterden çekeceğim bir ihtarname yeterlimi?
veya
burdaki icra müdürlüğüne, kadıköy 3. icra müdürlüğüne gönderilmek üzere başvurmammı gerekiyor.
iflas eden şirketle yapılmış 4. aya ait mutabakatımız var benim alacaklı olduğuma dair, ve şirket o tarihten sonra kötülemeğe başladığından 6. aya kadar olan tahakkuk etmeyen alacağımda bulunmakta.
konu hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. ne yapmam lazım nasıl başvurmam gerekli. birde iflas masası ipoteği kullanabilirmi?
yardımlarınızı bekliyorum, SAYGILARIMLA
Cevap: İflas eden şirktteki ipoteğin kaldırılması
Ben bir avukat tutup hem ipoteğiniz hem alacağınız için görevlendirmenizi tavsiye ederim. Uzak yerlerdesiniz iflas masası ile sürekli irtibatsızlık mağduriyetinize sebep olabilir. Esenkalın.
peki, iflas masası teminat karşılığı verilen ipoteği satabilirmi? biz başvurmasak bile çözmesi gerekmezmi?
ipotek veren yani taşınmazın sahibi müflis olan firmamıdır. ?
hayır, ipoteğin sahibi yani ipoteği veren, firma sahibinin babası, fakat firma ile bir ortaklığı bulunmamakta, sadece firma sahibinin acentelik alabilmesi için teminat olarak kendine ait gayrimenkulu ipote ettirmiş.
Tayfun Bey böyle bir durumda ipoteği kullanabilirlermi sizce ?
İflas masası müflisin alacaklarını borçlarını tutar aktifini ve pasifini de. Paraya çevrilebilecek tüm değerleri kısa sürede paraya çevirip alacaklılara dağıtmak ister. İpotek de bu bağlamda paraya çevrilebilecek bir değerdir dolayısıyla ipoteğin hükmü kalıp kalmadığı gereği gibi araştırılırmı bilemeyiz bilsek de garanti edemeyiz. Kayıt ve bilgi eksikliği varsa ipoteğinizin paraya çevrilmesi içten değildir. Farazi durumlar üzerinde çok fazla kafa yormanın faydası yoktur iş işten geçmeden bir hukuki yardım alsanız zarar etmezsiniz. Kolay gelsin.