Kooperatif üyeliği ve mal paylaşımı
eşim evlenmeden önce 1999 (2 sene) kooperatife üye olmuş .ancak evlenince ödenmemiş borçlarını hayat sigortamı bozdurarak ödedik (2001) . daha sonrada ödenmeye devam ettik. daha sonrada ayrıca bu evi göstererek konut kredisi kullandık.kredi eşimin adına kullanıldı(2006).2007 yılındada evin tapusu eşimin adına çıkartıldı. şu anda boşanma davası devam ediyor. acaba bu konuda mal paylaşımı durumunda evden hak iddaa edebilirmiyim. aslında eğer bu pay verilecekse kendime istemiyorum. satılmamak kaydı ile çocuğuma vrilmesini istiyorum( çocuğum 5 yaşında . yani velayeti anne alacak.bu durumda anne daha sonra bu payı da (çocuğa verilen )benim rızam olmadan satabilirmi. böyle bir şey olabilirmi.?
Cevap: Kooperatif üyeliği ve mal paylaşımı
Evden katkı payınızı talep etmeniz mümkün. Yargılama sonunda bunu çocuğa verilmesi kısmıyla mahkeme uğraşamaz. Sizin takip etmeniz gerekir. Katkı payınız tapuda hisse şeklinde değil katma değeriniz kadar paradır bildiğim kadarıyla yani çocuk adına hisse değil anca para verebilirsiniz. Velayet de karşı tarafta ise çocuk adına bir hesap da açamazsınız annesiyle birlikte bir karar vermek durumundasınız gibi geliyor bana.