İcraya verilen senet hakkında.
Merhaba, ben İstanbulda oturuyorum. Geçen sene 9. ayda ödenmemiş senetleri, K.maraşta avukata verdim. Senet sahibi bulunduğu dükkanda gayri resmi ortak gorunmekte, senete ise kendi imzasını, dükkan kaşesini bastı.
Avukat dükkana müdahale yapamadığından, evine haciz işlemi başlattı. Kişinin adres kayıt yerindeki adresi ile oturduğu adres aynı olmadığında uzun bi sure evini bulmak için zaman harcandı.
Yaklaşık 3-4. aylarda senet sahibinin ev adresi tesbiti yapıldı ve evine hacize gidildi. Evindeki eşyaların kayıdı tutuldu, Borçlu kişi sentleri 3 taksitte ödeyeceğini beyan etti. "Buraya kadar herşey normal" İcra memurlarıda gereken kayıtları yaptıktan sonra "Tabi bu arada beni telefonla arayıp bilgi verildi gonul rızam alındı" borçlu kişinin evinden ayrıldılar.
Borçlu kişi ne bana ilk taksitini ödedi, nede icra masraflarını buda yetmezmiş gibi oturduğu evden ayrılmış, başka bir eve taşınmış.
Şimdi sorularım şunlar:
1- Kişi evini taşımakla 7 emire karşı gelmişmidir.
2- Avukat önce bana Haziran 15 mahkeme var dedi. Mahkeme 21 Temmuza ertelendi. Temmuzda da mahkeme olmadı. Burda kişiye direkt tutuklama kararı çıkar mı?
3-Yaklaşık bir sene oldu ben bu odemeyi alamadım, acaba bu parayı alma durumum var mı?
Cevap: İcraya verilen senet hakkında.
Konu hakkında bilgi sahibi üstad bi zad yok mu? Beni bilgilendirecek.
Yoksam soruyu yanlış konu başlığı altında mı açtım, eğer öyleyse pardon, doğru adresi söyleyin konuyu orda açayım..
Saygılarımla
Sait Kurt
Soruda bi anlaşılmayan bi unsur mu var? Kimse cevap vermedi.
Sorularınızı öncelikle avukatınıza sorunuz. Sitemizde soru sormadan önce araştırma yapınız. Hukukçular falcılık yapmazlar