Cevap: İdari davaların süresi
Alıntı:
suuuuu rumuzlu üyeden alıntı
Ben okuluma dava açmak istiyorum.Merak ettiğim konu bu tür davalar uzun sürer mi ,mesela ben öğrenciyim ve çalışmıyorum avukat tutabilecek güçüm de yok bu tarz bir davanın üstesinden avukat olmadan tek başıma gelebilirmiyim.Son olarak davanın daha çabuk sonuçlanması bakımından küçük adliyelerde mi dava açmalıyım.
Türkiye'de davalar uzun sürer. Avukat olmadan davayı kazanabileceğini sanmıyorum. Yargı makamı kanunlarla belirlenir. Öyle istediğin gibi seçemezsin...
Benim davamda;
YD kararı altı ay, İdare Mahkemesi kararı YD kararından sonra bir yıl, Danıştay dört yıl, Karar düzeltme talebine de cevap altı ayda verildi.Toplam; tam altı yıl...
Ne kadar çabuk oldu(!)
İyi günler...
davaların görüleceği mahkemeyi seçme hakkınız yok. idare mahkemelerinin yetkileri kanunla belirlenmiş. açıkça hukuka aykırı bir işlemle karşı karşıyaysanız ve talebiniz üzerine lehinize yürütmeyi durduruma veirlirse sizin için olumlu sonuç iki üç ayda alınır. sonrasında dava devam eder ama lehinize olan kararda uygulanır yd verilmezse nihai karar bir seneye yakın sürer. anlatımınzdan idari yargı hakkında fazla bilgili olmadığınız anlaşılıyor. normaldir de. bu nedenle hukuki yardım almanız gerekebilir. aksi takdirde usuli sebeplerden davalardan istediinz sonucu alamayabilir süre aşımı vb nedenlerle haklı olduğunuz halde hakkınızı kaybedebilirsiniz