Cevap: Benzer Site Yapmak
soruma yardımcı olacak kimse yok mu?
gittigidiyora ebay.com ortak da o yüzden yaptı aralarında bağ var yani :)
soruna gelince içerik konusunda benzerlik varsa o site sahibi farkederse sizin hakkınızda dava açabilir
Alıntı:
serdarizm rumuzlu üyeden alıntı
gittigidiyora ebay.com ortak da o yüzden yaptı aralarında bağ var yani :)
soruna gelince içerik konusunda benzerlik varsa o site sahibi farkederse sizin hakkınızda dava açabilir
benim bildiğim gittigidiyor.com ortak yapmadı.daha sonra ebay.com gittigidiyor'a ortak oldu.içeriğe gelince de aynı içerik olmayacak.sadece o sitenin ülkemize uyarlanmış hali olacak.ne o siteden bir bilgi alıp türkçe'ye çevireceğim.ne de görünüm konusunda benzerliği olacak.bu yasal değilmidir?bunun gibi birçok site var bildiğim.mesela turkstudent.com facebook'un önceki görünümüdür.
Alıntı:
26berk rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba;
Benim öğrenmek istediğim bir konu var.Türkiye'de olmayan yabancı bir sitenin benzerini Türkiye'de yapmak istiyorum.Site görünüm olarakta benzer olacak,içerik aynı ama türkçe olacak.Bunu yapabilirmiyim?
Örnek olarak: gittigidiyor.com ebay.com'dan esinlenerek yaptı.Buna benzer bişey yapmamın hukuken sakıncası varmıdır?
taklit yapmayın yaratıcı olun farklı bır web sayfa yapısı herzamn ilgi çeker bahsı gecen web sayfalarını herkes bılıyor sizin sayfaya ziyaretçi geldıgınde taklit sayfa imajı yemeyin.
içerik istedıgınız kadar türkçe olsun ama internette taklit sayfaları bulmak kolay yazılımıda dahıl buna
Örneğin otomobili ilk siz buldunuz ve bunun hiçbir şekilde taklit edilmesini istemiyorsunuz. Böyle birşey yok, bunu yapamazsınız. Bu web siteleri içinde geçerlidir. Örnek verdiğim otomobiller bile birebir taklit edilirken, sizin bir web sayfasını bir diğerine benzetmeniz suç unsuru taşımaz.
Ancak şu durumlara dikkat etmelisiniz, logoyu yada amblemi birebir kullanamazsınız. Yazılımı birebir kullanamazsınız. Siteyi baştan sona kendiniz kodlarsanız ya da açık kaynak alışveriş paketi siteleri kurarsanız sorun teşkil etmeyecektir.
İnternette dileyen dilediği fikre dair yapıtlar vucuda getirebilir. Bu konuda başınızın ağırmayacağını düşünüyorum.
Yinede ayrıntılı bilgi almak için bir avukattan yardım alabilirsiniz.
birebir css ve html kodlarını taklit edemezsin. ancak esinlenip css ve html kodlarını kendin yazarsan herhangi bir sorun olmaz.