Çocuğa darp (kendi çocuğum)
Merhabalar;
Bugün evime mahkeme celbi geldi ve yaklaşık 1,5 ay önce eşimle olaydan 2 gün önce oğlumun bisikletten düşmesi yüzünden (ben işteyken neden çocukla ilgilenmiyorsun diye) tartışmıştık.Olay günü eve geldiğimde kandil günüydü ve eşim oruçluyken tekrar tartıştık arka odaya giderken ayağımı takıldı bilmiyorum gümbürtüye koştum ve eşim yerde yatıyordu.Ağzı kanıyordu panikle hastaneye koşturdum.Eşim kucağımdayken o panikle ne zaman oldu bilmiyorum ayağını da bir yere vurduk yada vurmuş küçük bir morluk vardı.Oğlumunda ayağında düşmeye bağlı morluk ve yaralar vardı ve hastanede bizim yanımızdaydı.Müdahale sonrası hastaneden ayrılmak isterken beklememiz gerektiği söylendi ve önce hastanedeki polis odasına götürüldük sonra hastane polisi eşliğinde karakola.(Devlet hastanesi ve karakol karşı karşıya)Ne olduğumuzu anlamadan eşimi ve oğlumu bir odaya aldılar ve darptan ötürü olup olmadığını içeren bir sürü sorudan sonra beni odaya alıp acildeki hekimin isteği doğrultusunda(bana işgüzarlık gibi geldi) bunu yapmak zorunda olduklarını zira oğlumda da darp izine rastlandığını ve dokturun bunada rapor tuttuğunu fakat benim sorgumdan sonra da olayın sanıldığı üzere darp olmadığının ispatlandığını hakkımızda hiçbirşey yapılmayacağını söyleyip evimize gönderdiler.Hayatımızda ilk kez karakola gittiğimiz için bende sogulamamın ardından şüpheli diye imza attım ifademin altına:kızgın:
Bugünde en başta söylediğim üzere evime mahkeme celbi geldi.Mağdur=oğlum,Müşteki=Eşim ve Şüpheli=Ben. İddia=soruşturma evrakı içeriği,doktor raporu,şüpheli savunması yazıyor.
Bugün savcılığa gittim fakat savcı ve sulh-ceza hakimi duruşmada olduğu için görüşme fırsatım olmadı.Oradaki memurlarla konuşmamıza istinaden olayı izah ettiğimde konuya hakime hanımın karar vereceği söylendi.Çok sinirli bir şekilde doktorun yuvasını yapmak için hastaneye gittim ve şansıma doktoruda bulamadım.Öğrenmek istediğim hiçbir şey yapmadığım halde konu neden yargıya intikal etmiştir?Doktorun böyle birşeye yapmaya hakkı varmıdır?Yoksa doktora karşı nasıl bir yaptırım uygulayabilirim?Çocuklarımı hiç dövmeyen ve annesinin dövmesine bile tahammülü olmayan biriyim ki böyle bir mevzuudan boşu boşuna ceza almasamda eşimle boşanmaya karar verdim.Kendimi aklarsam ki şikayetçi eşim gözüküyor ve sanırım karakolda saçma sapan bir ifadede vermiş olabilir (benim anlattığım şekilde ifade verdiğini söylüyor) boşanma davasında kendi lehime kullanabilir miyim?
Cevap: Çocuğa darp(kendi çocuğum)
Doktorların görevi esnasında işlenen suçları adliyeye intikal ettirmeleri görevleridir yapmadıklarında haklarında cezai mesuliyetleri başlar.
Anlattığınız şekilde hem kadının hem çocuğunuzun yaralanması akıllarda elbet darp ettiğiniz intibaını uyandırır. Ben okurken Tom ve Jerry çizgi filmini anımsadım. Şanssızlığın bu kadarına anca burda rastlanabiliyor. Eşiniz de karakolda sizin deyiminizle saçma sapan ifade vermesi açıkçası kuşku yaratıyor.
Eşinizden bu sebeple boşanmayı karar altına almanız da yanlış. Hele üzerinizde kalmış müessir fiili lehinizeymiş gibi değerlendirme ihtimali daha da yanlış.
Şimdi psikolojik desteğe ihtiyacınız olabilir demek isterdim ama yeni bir yuvaya ihtiyacım yok şu sıralar.
Esenkalın sinirlerinize hakim olun.
Cevabınız için önce teşekkür ederim.Söylediğiniz üzere şu an çok sinirliyim ki eşimi kardeşinin evine gönderdim.
Peki dava esnasında(ki 20 Ekim'de mahkememiz var) karşılaşacağımız şeyler nelerdir?Ceza alırsam hapismi yoksa para cezasımı alırım.Oğlumun hakim karşısında söyleyeceği şeyler aklanmam için yeterli olurmu?(henüz 6 yaşında)Söylediğiniz gibi fiil henüz üzerimde fakat aklanırsam boşanma davasında lehime kullanmak doğru olur diye düşünmüştüm.Psikolojik desteğe ihtiyacım olabilir bundan sonra çünkü yapmadığım şey yüzünden yargılanmak çok gücüme gidiyorki 'dayakçı baba''damgası yedim şimdiden.
İnanın eşime bile ''çocuklara bir daha el kaldırırsan''la başlayan birsürü cümle kurdum bugün.
Alıntı:
Alp-can rumuzlu üyeden alıntı
İnanın eşime bile ''çocuklara bir daha el kaldırırsan''la başlayan birsürü cümle kurdum bugün.
Cümlenin devamı önemli asıl :)
Eşiniz ve dinlermi hakim bilmem çocuğunuzun (yaşı küçük diye) dili döndüğü kadar olayın darp değil sakarlık sonucu vukubulduğunu sizin karıncayı incitmez naif bir insan olduğunuzu söyleyip şikayetçi olmazlarsa ceza almadan kurtulabilirsiniz.
En fazla para cezası alırsınız benim tahminim budur.
polislere veririm dedim :)
İnanın çok sinirliyim fakat memleketin işi-gücü kalmadı öküz altında buzağımı aramaya başladılar?Yada para cezasımı kesmeye çalışıyorlar trafik polisleri gibi?
Mühim olan parada değil inanın 'dayakçı baba' damgasını yedik bir kere.Biz babamızdan bir fiske yemeden büyüdük hiç evin erkeği çocuğu döver mi?Sinirli olduğumdan cümle kurmakta zorlanıyor olabilirim fakat tom-jery çizgi filmlerini hatırlattıysam ne mutlu bana :)
Kararım değişirmi bilmiyorum fakat bu yüzden boşanma davası açmayı düşünüyorum ciddi ciddi.
Başkasının yuvasını yapın kendi yuvanızı yıkın valla alemsiniz.
Daha bir damga yemiş değilsiniz,sabırlı metanetli babacan bir baba
olabilirsiniz.
Evde düşmeye, çarpmaya, burkulmaya karşı gerekli önlemleri almalısınız.
Her şey insanlar için öyle hemen su koyvermek yok...
Esenlikler dilerim.