Kayınvalideme satıldığı tüm sulale fertlerince tastik edilen gayrimenkulün bir noter yazısını yazıyorum.Acaba noter yazısı kayınvalideme satış içinmi yoksa vekalet içinmi yazdığını tam çözemedim.Yardımcı olursanız sevinirim.İlgili noter yazısı aynen şöyle ( Ankara ili çankaya ilçesi 2. bölge imrahor mh 3423 ada 8 parsel ve 19403 metrekare tarla vasıflı gayrimenkulümü Ayşe Atılgan a satmaya,satış bedellerini almaya,gerekli evrakları imzalamaya,benim yapmam gerekli bilimum işleri takip ve neticelendirmeyeFerağ tekrirlerini vermeye,kuyudatı ve siciliti imzalamaya,gayrimenkulümün tamamını veya bir kısmını dilediğine dilediği bedel ve şartlarla hisseli veya tam toptan veya parça parça olarak satmaya,satış vaadinde bulunmaya,sözleşmelerini imzaya,tapuya ser ve tescile tedil vaya feshe ait olduğu tapu dairesinde alıcısı veya alıcıları lehine kati ferağtakrirlerini vermeye ,imzalanması gereken tapu sicil evrak ,resmi senet ve mukavelelerini imzaya,yer isim,soy isim,cins tashihlerini yaptırmaya,yatırılması gereken vergi teslim ve borçlarını yatırmaya,fazla yatırılanları geri almaya,teminatlarını yatırmaya,geri almaya ve yine işbu gayrimenkullerin satışlarından mütevellit bakiye alacağım kaldığında dilediği sıra ve derecede dilediği vade ve mebla üzerinden inşaat masraflarının teminatı karşılığı olarak lehime veya vekilim kendi lehine ipotek tesis ve tesciline ve yine dilediği sıra ve derecede dilediği vade ve mebla üzerinden kanuni ipotekler tesis ve tesciline ipotek evrak ve kayıtlarını imza etmeye,yatırılması gereken vergi,resim ve harçlarını yatırmaya,fazla yatırılanları geri almaya,hertürlü emlak beyannamelerini imzaya,bu hususlarla ilgili olarak tapu dairesinde,vergi dairesinde beni tam bir yetki ile temsile ve ipoteklerini fekke,fek takrirlerini vermeye,gerekli evrakları imzalamaya mazun ve yetkili olmak üzere ankara barosu avukatlarından av:M.Erol Alsan a vekil tayin ettim.) demiş arsa sahibi.Burda notere arsayı sattığınamı yoksa vekalet verdiğine dair bir yazımı vermiş.Şayet vekaletname ise kayın validem vefat etti bizim kanuni bir hakkımız varmı? Saygılar Levent Arslan