İştirak nafakasının ödenmemesi
iyigünler benim sorum şu çocuğumun babası iştirak nafakalarını ödemiyor.işyerinden de çıkmış.kendine ait işyerinde çalışıyor lakin üzerine evrak yok.evi var eşinin üzerine yaptı.icraya başvurdum toplu nafaka için bana ceza mahkemesine başvuru yap dediler.ben de başvuru yaptım.işi olmayan bir adam ,evi var eşinin üzerinde ve yeni eşinden de 5 çocuk var.bu durumda icra ceza mahkemesi önce haciz işlemini mi gerçekleştiriyor yoksa mahkeme kendisine belli bir müddet mi veriyor.yoksa direkmen hapis cezasına mı çarptırılacak.mahkemem 10 .ayda icra ceza mahkemesinde.çocuğumun babası telefon açarak birikmiş nafakaları iptal ettirdim çünkü devlet biziz burada burada hüküm işlemez dedi.kendisi urfada.ben mersindeyim.lütfen önce hacizmi olacak yoksa hapis cezasımı.eğer haciz olacaksa evde eşyası yoksa ne olacak.oradaki 5 çocuğa bakmayı biliyor benim bir çocuğuma bakmıyor.lütfen bu konu hakkında bilgisi olan varmı
Cevap: iştirak nafakasının ödenmemesi
Hapis cezası yatacak.Ödemek zorunda.
Maddi durumunuz yoksa bulunduğunuz il barosu adli yardım servisinden avukat yardımı alın.
Hapis cezası ayrıdır.İcra ayrıdır.
Cevap: iştirak nafakasının ödenmemesi
Alıntı:
fanidünya rumuzlu üyeden alıntı
Hapis cezası yatacak.Ödemek zorunda.
Maddi durumunuz yoksa bulunduğunuz il barosu adli yardım servisinden avukat yardımı alın.
Hapis cezası ayrıdır.İcra ayrıdır.
teşekkürler cevabınız için.sormak istediğim şudu icra ceza mahkemelerinde davalar nasıl işliyor.ödenmeyen nafaka konusunda suç duyurusunda bulundum.önce evine hacizmi gidiyor daha sonra alınamazsa hapismi yatacak.yoksa direkmen öde ihtarımı uyguluyorlar ödenmezse hapis olacak.mahkemem 10.ayda olacak mersin icra ceza mahkemesinde.üzerine kayıtlı hiçbirşey yok.çalışıyor ama evrak yok çalışmıyor gösteriyor.vede evdeki eşyaları saklıyor akrabalarına.5 tanede çocuk var.yani hakim neye hükmedecek.eşinin üzerinde de ev var.6 ay önce yaptı.nafaka almayım diyerek evi onun üzerine yaptı.aydınlatırsanız sevinirim.daha önce hiç icra ceza mahkemesine girmedim.3.500 yt ye kadar borcu var.