Cevap: çek cirosu ile ilgili
Siz verilen talimatla sahiplerine imzalatmak üzere sadece isim yazmışsınız. Kambiyo üzerinde isim tek başına bir anlam ifade etmez bağlayıcı olan imzadır. Kambiyo evrakına başkasının adına imza atmak suçtur. İsim yazmak bu kapsamda değildir.
Alıntı:
fanidünya rumuzlu üyeden alıntı
İmzan var mı imzan ?
imzam yok ama yazı önemli diyolar. isimleri ben yazdım yok işte adli tıpta sayfa sayfa yazı yazdırırlar falan diyolar.. kulaktan dolma hep ama bu tür işlerde hep ceza alanalAR HEP MUHASEBECİLER DİYOLAR
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Siz verilen talimatla sahiplerine imzalatmak üzere sadece isim yazmışsınız. Kambiyo üzerinde isim tek başına bir anlam ifade etmez bağlayıcı olan imzadır. Kambiyo evrakına başkasının adına imza atmak suçtur. İsim yazmak bu kapsamda değildir.
inanın bunları duyduğuma çok sevindim.. bir kaç gündür yaşadığım stres bana yetti arttı.. çocuğumun yüzüne bakamaz duruma geldim.. ama bu bana büyük ders oldu ilginiz için çok teşekkür ederim...
Cevap: Çek cirosu ile ilgili
yok hocam korkmanıza tedırgın olmanıza gerek yok,avukat bey 'ınde dedıgı gıbı çekte önemli olan imzadır.yazının önemi yoktur. çek ciro edilirken çekin arkasına ya tam cıro yada beyaz ciro yapılır. tam ciroda filancaya ödensin imza xxx diye ad soyad ımza atılır.bu tam cirodur. beyaz ciro ise sadece sahıs imzasını atar,kıme ciro ettigini yazmaz.
yanı hocam korkmayınız,hıcbırsey olmaz,kaldı kı sizin yazdıgınız ortaya cıktı oldu fılan sonucta sız gorevlısınız o yerde,müdürünüz yazdırttı siz yazdınız sorumluluk mudurune aittir.