Boşanma davasında ret kararı çıkdı haksız yere 4 yıldır ayrı yaşamalarına rağmen temyize gidilirse sonuç alabilirmiyiz ne kadar sürebilir ne yapmalıyım.
QQQ
Printable View
Boşanma davasında ret kararı çıkdı haksız yere 4 yıldır ayrı yaşamalarına rağmen temyize gidilirse sonuç alabilirmiyiz ne kadar sürebilir ne yapmalıyım.
QQQ
Temyiz etmenizi önermem. Tabi dosyayı bir avukata inceletip karar vermek en doğrusu. Temyiz ederseniz kararın kesinleşmesini yaklaşık 1 yıl ertelemiş olursunuz. Hiç değilse red kararından sonra 3 yıl ayrı yaşamak koşulunu yerine getirip 3 sene sonra dava açma sürecini uzatmayın derim.
Temyize gitmenin süresi varmı yani mahkeme ayın 10 da ret kararı vermişse temyiz süresi ne zamana kadardır.
QQQ
1 - ilk eşimle 2002 yılında boşanma davası açtım,2004 yılında dava redle sonuçlandı.Aradan 3 yılı yasal süre geçti bununu üzerine 2007 yılında tekrar dava açtım dava 3 duruşma geçmesine rağmen sonuçlanmadı.3 yıllık yasal süre içersinde bir araya gelmediğimize dair bütün deliler vs.ve karşı tarafta kabul ettiği halde hakim karar veremiyor.durmadan gün atıyor.hakim değiştirebilirmiyim.
2 - Bu arada ben bu 3 yıl içersinde başka bir kadınla birlikteyim bir oğlum var Kendim şu an rahatsızım,dava bitmeden ölümüm halinde mirasımın eski eşime kalmaması için ne yapmalıyım,bu konuda yasal ne gibi bir işlem gerekir.karşı taraf benim ölümümü beklemektedir
Dava muhtemelen eski eşinizin nafaka ve tazminat talepleri incelendiği için devam etmektedir. Bunun için kusur ve iki tarafın maddi durumlarının araştırılması gerekir.
Eski eş ile nafaka ve tazminat konusunda uzlaşma sağlandığı takdirde hakim de boşanma kararı verecektir. Uzlaşma olmazsa hakim bunları takdir etmek için kanaat oluşmasına yetecek kadar araştırma yapacaktır.
merhaba benimde davam 2002 yılında eşim boşanma açtı sırf evlenebilmek için.davası red oldu.uyanık kocam eve dönsün diye yeniden açtı zülüm yaparsam kaçsın diye oyunla çağırdı ve 1 ay sonra ayrıldık.davam 2008 yılında 3 yıllık süre bitti diye yeniden dava açtı şimdi şahitler dinleniyor.yani hala bitmedi uzlaşamaık.sizede bana da kolay gelsin şimdiden.eğer davanız neticelenirse tazminat yada nafaka konusunda bana da bilgi veriniz davamızın akibeti konusunda bilgi sahibi olalım
slm yazdığınızı okudumda eve dön çağrısından sonra şiddet uygulasa dahi suçlu olmuyor mu?
peki burda bır haksızlık yokmu? 3 yıllık fiili ayrılık sürecinden yararlanılamamış oluyor bu durumda..yeni açılmış bir dava gıbi işler uzayıp gidiyor..hakım boşanmaya hükmetse,tazmınat davası devam etse olmazmı?saygılar
burda kanun yönünden açık yokmu.bizim talebimiz boşanma.. 3yıldır bir araya gelmemiş iki çift var --bir araya gelinmesi mümkün degıl --boşanma gercekleşsin.karşı tarafın beklentisi para...duruşmalarda davanın gecikmesi için ellerinden gelnı yapıyorlar...sadece kozları --boşanmanın gerçekleşmiş olmaması--.hakim boşanmaya karar verse denizden cıkmış balık gibi olacakar...işlerde daha kolay çözülcek.saygılar