Çift anadal için üniversiteye dava açmak
2008-2009 Eğitim yılında başladığım çift lisansımdan 16.04.2009 tarihinde öğrenci işleri tarafından kaydımın silindiği dilekçeyle tarafıma bildirildi.Nedenini öğrenmek için öğrenci işlerine yazdığım dilekçenin cevabını 1 Haziran 2009 tarihinde aldım.Dilekçede belirttiğim nedenlerden ötürü bana çift lisansımın bağlı bulunduğu dekanlığa başvurmam gerektiği aldığım dilekçede tarafıma tebliğ edildi.Çift lisansımın bağlı olduğu dekanlığa 12.06.2009 tarihinde yazdığım dilekçeye bir buçuk aydır cevap alamıyorum,yönetmelikteki eksiklikten dolayı çift lisansımda kaydım silindi ve ben hukuki hakkımı kullanıp çift lisansıma geri dönmek istiyorum.Ancak bu davayı idari mahkemeye mi açmam gerekiyor,60 günlük bir süreden de bahsediliyor ,yönetmelikte yer alan çift lisans yapan öğrencilere ikinci lisansından da danışman atanır maddesini yerine getirmeyen dekanlığı gerekçe gösterip davamı açmak istiyorum .Sizce yürtmeyi durdurma kararı için geç mi kaldım.Bundan sonra ne yapabilirim?
Cevap: Çift anadal için üniversiteye dava açmak
İYUK md.8 ve 10'a bakabilir ve avukatınıza danışarak ilgili davanın açılması için talepte bulunabilirsiniz.
Bk. https://www.hukuki.net/makale/iyuk.asp