Sözlü Sınavlarda Kamera ve Ses Kaydı
Adalet Bakanlığının açmış olduğu İnfaz ve Koruma memurluğu sınavına Gaziantepte girdim.
Komisyon bana 2 tane soru sordu ve ikisinide bildim.Aradan 1 hafta sonra sonuçlar açıklandı.Kpss puanım 85 idi.Komisyon bana 61 puan vererek (85 puanlı bütün kişilere 61 puan verilmiş ne hikmetse)beni elemiş.Aynı zamanda ilanda 77 puan alan kişiye de 70 puan vererek sınavı kazandırmışlar.
Bunun üzerine 28.07.2009 tarihinde avukatım ile görüştüm.Gerekli emsal kararları dava dilekçesine ekleyerek Gaziantepte davamızı açtık.Sınavda kamera ve ses kayıtı yoktu,sorular kur'a ile çekilmemiş ve bana verdiğim cevaplar ile ilgli bir tutank imzalatılmadı.
Sormak istediğim yapılan sınavın yürütmesi durdurulurmu?
Ya da mahkeme beni haklı görürse sonuçta ne elde ederim?
Cevap: Sözlü Sınavlarda Kamera ve Ses Kayıtı
Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirm.
Cevap: Sözlü Sınavlarda Kamera ve Ses Kaydı
Danıştay'ın son yıl içerisinde böyle bir karar verdi.Mülakatların ses ve görüntü kaydı ile yapılmaması durumunda sınavın objektif olamayacagı, ve iptal edilmesi yönünde.Büyük ihtimalle davayı kazanırsınız.Davayı kazanırsanız mülakat yenilenir.
Dostum yürütmeyi durdurma ya da esastan karar verdimi mahkeme. paylaşabilirmisin
Alıntı:
exelansss rumuzlu üyeden alıntı
Dostum yürütmeyi durdurma ya da esastan karar verdimi mahkeme. paylaşabilirmisin
Bir çok karar var en son karar Danıştay 2.dairesi E.2009/430 ( sözlü sınavın yargısal denetimine imkan sağlayan teknolojik imkanlardan yararlanılmamış olması dolaysıyla iptal kararı)
Ayrıca yine sizin durumununda olan birinin açmış olduğu davada yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.Googlede aratın bulursunuz.
aynı sorun bendede varitfaiye eri alımı idi..bende eskişehir bölge idare mahkemsine verdim. y.d istemi ile dava açtım.mülakata girenlerin içinde en yüksek kpss puanı benimdi.ama belediye başkanı dünürünün oğlunu ve bldiyede çalışan birini aldı.danıştayın kamera şartı ile ilgili kararları var ama emsal teşkiledermi bilemem.
Dilekçe ile davadan vazgeçtim.Nedenini açıklamak istemiyorum malesef.
Şimdi başka bir kurumda memurum.
Mahkemeler sınavların yürütmesini durdurmuyorlar sadece başarısızlık durumunu iptal ediyorlar(Kazanılmış hak) kısaca tekrar mülakat kararı çıkıyor tabiki sonuç yine belli.