Evlilik öncesi alınan taşınmazların değişimi
Merhabalar;
Şuan oturduğumuz evi evlenmeden önce satın almıştım ve tapu benim üstüme.
Ancak ev çocuklarında olmasıyla küçük gelmeye başladığından satıp başka bir ev almayı planlıyoruz.Yeni alınacak olan evin tapusu da benim üstüme olsa dahi olası bir boşanma durumunda bu evin paylaşımı nasıl yapılacaktır?
Konuyla ilgili bilgi yardımınızı rica ederim.
Cevap: Evlilik öncesi alınan taşınmazların değişimi
Doğrusu bunu bende merak ediyorum Yanıtlayan olursa sevinirim
Merhaba;
Konuyla ilgili net bir bilgi alamamakla beraber,
Swan arkadaşımız altta yazılı cevabı vermiştir.
'Mal ayrılığı sözleşmeniz yok ise boşanma halinde ikiye bölünür diye biliyorum.'
Ben ve benim gibi bir çok kişinin de herhangi bir sözleşme yaptığını sanmıyorum.
Neticede severek evleniyorsunuz (Ya da öyle zannediyorsunuz ) ve aklınıza bu tür şeyler gelmiyor bile
''Hoş gelse bile o zamanlar kim söyleyebilir ki'':o
Yeni alacağınız evin değerinin 100 000 lira olduğu varsayımında, sattığınız ev 50 000 lira diye düşünürsek 50 000 artık değer olarak yani tamamen size, kalan 50 000 ise ikiye bölünür.Pratik olarak böyle açıklayabiliriz.
Teşekkür ederim,
Pratik ve anlaşılır bir çözüm.
Ancak ilk satılan evin değerini, mal paylaşımı sırasında nasıl ispatlayacağım?
Olası bir ayrılık kim bilir ne zaman gerçekleşecek.( Umarım kimse böyle bir durum yaşamaz)
Ama her şey biz insanlar için :mahcup:
Dediğiniz gibi umarım yaşanmaz ancak evi sattığınızda bankadan alacağınız belgelerle, tanık ifadeleriyle ispatlayabilirsiniz kolay bir iş sayılır fazla dert etmeyin.Ancak siz yine de boşanmamaya çalışın :)
Anlıyorum.
Öncelikle şunu belirtmeliyim;
Geçtiğimiz ay eşimle ciddi bir tartışma yaşadık, belki de bugüne kadar birikenlerin patlamasaydı.
Bu sebepten 5 senedir hiç düşünmediğim bu konuları araştırmaya başladım.
Çok şükür şu an aramızda herhangi bir sorun yok ve umarım da olmaz.
Ancak dediğim gibi herşey insan için.
Tesadüfen öğrendiğim sitenizde hergün yeni birşeyler öğreniyorum ve biraz da hayatın öteki yüzünü görüyorum, yani 5 senedir aklıma gelmeyenleri.
Bu arada siz yazınca aklıma geldi arabayı satıp yenisini almıştık.Satış evrakları benim için bu konuda güzel bir belge olur.
Yardım ve ilginiz için teşekkür ederim.:)