Merhabalar, başlıktanda anlaşılacağı üzere Y.D talebim reddildi nasıl bir cevap yazmalıyım normal sanki yeni dava açar gibi mi yoksa karar yazısı ile birlikte kurum savunması geldi cevabı ona göremi vereyim yorumlarınızı bekliyorum saygılar.
Printable View
Merhabalar, başlıktanda anlaşılacağı üzere Y.D talebim reddildi nasıl bir cevap yazmalıyım normal sanki yeni dava açar gibi mi yoksa karar yazısı ile birlikte kurum savunması geldi cevabı ona göremi vereyim yorumlarınızı bekliyorum saygılar.
Yürütmenin durdurulmasını istediğiniz işlemin açıkça hukuka aykırılığını ve durdurulmaması halinde uğrayacağınız zararları açıklayıcı bir itiraz dilekçesi yazarsanız uygun olur kanaatindeyim. İtiraz dilekçenizle beraber dava dosyası bölge idare mahkemesine gideceğinden dosyada ne var ne yok görülecek incelenecektir zaten. Geçmiş olsun kolay gelsin.
Sayın avukatım cevabınıza teşekkür ederim. saygılar
bir soru soracağım da ;benözürlü biriyim . ve yeni yönetmenliğe göre artık seyahatlerde eskiden olan yüzde 40 RAPORLU OLANLARIN YÜZDE 50 İNDİRİMDEN YARARLANABİLİYORDu şimdi ise . bu oran yüzde 60 rapor üzerinden yüzde 30 luk bir i ndirim uygulanmakda . rica etsem acaba bu yürütmeyi durdurmam için neler yapmam gerek .bitlis . ismail dalkılıç
dilekçe orneği var mı sizde nasıl bulabilirim
Kararı veren idarenin idari işlemini öğrenip idare mahkemesinde dava açacaksınız sanırım.
Merhablar herkese sorum kısaca şöyle; Y.D talebim red edildi itiraz ettim dilekçemi de adli tatil içerisinde hatta tatilin tam başında verdim şimdi sormak istediğim adli tatil içerisinde dilekçemin incelenmiş olma durumu var mı karar bana yine posta yoluyla tebliğ edilirmi yoksa benim gidip almam mı gerekir, saygılar iyi günler.
Yürütmeyi durdurma talebinin reddine itiraz dilekçesi yazılırken,hukuka aykırılıklar açıklandığında dava dilekçesinde yazılanların tekrarına düşülüyor.Zaten dosya itiraz merciine yollanacağına göre bu gereksiz olmuyor mu?Dava dilekçesinde yazılanlara birer cümlelik maddelerle atıf yapılsa sizce yeterli olmaz mı?Yani itiraz dilekçesi de dava dilekçesi gibi ayrıntılı ve açıklamalı mı yazılmalı?
takrara kaçmadan öz açıklama ve dayanaklar ile itirazlar beyan edilebilir daha yararlı olur...
Teşekkür ediyorum Engin Bey.İyi çalışmalar..kolay gelsin