3. kez evlenme nedeniyle işten ayrılma
merhaba,
1997 den beri aynı işyerinde çalışyorum. eşimle ilk defa 1992 de evlendik ve 2001 de boşandık. 2002 de tekrar evlendik ama bu evlilik de 3 ay sürdü ve yine boşandık. aradan geçen yıllar ikimizi de olgunlaştırmış olmalı ki şimdi tekrar beraberiz ve yeniden evlenmek istiyoruz. Çocuklarımız da olduğundan bu sefer evlilik nedeniyle işten çıkmak istiyorum çünkü işverenimle eşimin bazı problemleri var ve bu da ilişkimizi etkiliyor. daha önce bu sorumu internette bir gazetenin hukuk ekine sorduğumda aşağıdaki cevabı aldım:
Kıdem tazminatı konusundaki düzenlemeler,kadın işçinin evlilik halinde "1" yıl içinde işten ayrılması halinde kıdem tazminatının ödenmesini öngörmektedir. ancak,boşandıktan sonra aynı kişiyle evlenilmesi durumunda söz konusu haktan yararlanılamamaktadır.
bu forumda daha önce değişik cevaplar verilmişti. benim durumumla ilgili bir cevap verebilecek olan var mı?
ayrıca evlilik nedeniyle işten ayrılmak istesem bu kararımı önceden işverenime bildirmek zorunda mıyım diye sormuştum o gazetenin internet sayfasına. gelen cevap şöyle:
Sözü edilen konu hukuk çevrelerinde de tartışılmaktadır. işten ayrılma sonrası herhangi bir sorunla karşılaşılmaması,işverenin de zor durumda kalmaması bakımından ihbar sürelerine uygun bir biçimde bildirimde bulunulması yararlı olacaktır.
benim bu durumuma açıklık getirebilecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla...