İcra dosyasına fazladan ödeme yapıldı
icralık dosyama, alacaklı tarafından gelir elde ettiğim yerlere yapılan tebligatlar nedeniyle her biri kendilerine belirtilen rakamı icra dairesine yatırarak fazladan ödeme yapılmış. bu yatırılan fazla miktarı çekmek için ne yapmalıyım. ayrıca icra dairesinin bulunduğu ilden farklı bir yerde yaşıyorum. acaba kendi bulunduğum ilden başvurup geri almam mümkün olabilirmi?
yani icralık borcum 2500 tl iken yatırılan miktar 5800 tl oldu. yani 3300 tl fazla yatırıldı.
Cevap: icra dosyasına fazladan ödeme yapıldı
İcra dairesi borç kapandıktan sonra artan tutarı maaşınızda başka borçlara ait kesintiler olması ihitmaline binaen kurumlara iade eder. İcra dairesine şahsen giderseniz bu hususu atlayıp size öderlermi bilmiyorum ama yapmaları gereken kurumlara iade etmeleridir. Şahsen gidemeyecekseniz tedbiren dilekçe yazıp artan tutarı kurumlara iade edilmesini isteyebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İcra dairesi borç kapandıktan sonra artan tutarı maaşınızda başka borçlara ait kesintiler olması ihitmaline binaen kurumlara iade eder. İcra dairesine şahsen giderseniz bu hususu atlayıp size öderlermi bilmiyorum ama yapmaları gereken kurumlara iade etmeleridir. Şahsen gidemeyecekseniz tedbiren dilekçe yazıp artan tutarı kurumlara iade edilmesini isteyebilirsiniz.
icra dairesine icra tutarının tamamı avukatın belirttiği miktarda yatırıldıktan sonra dosyayı kapatmak için ne yapmak gerekir.? tekrar karşı tarfla görüşmek gerekirmi? (görüşmek istemiyorum) karşı taraf icradan doğan meblayı ilgili icra dairesinden çekmiş.fazladan yatan parayı çekme ihtimalleri varmı?varsa geri almak için ne yapmalıyım? acaba dosya kendiliğinden kapanırmı?bu arada ilginiz için çok teşekkür ederim.
Dosyanıza bizzat veya bir vekil vasıtasıyla gidip dosya hesabı çıkarttırıp eksik veya fazla bakiyeyi öğrenip ona göre işlem yaptırmalısınız.
İcra memurları da insan yanılıp gözden kaçırıp fazla tutarı da alacaklı tarafa ödemeleri mümkün onlar çekmeden siz müdahale etmelisiniz. Çekmiş olurlarsa dava açıp geri alma yoluna gidebilrisiniz ki uzun ve yorucu bir süreç olabilir.
Alıntı:
Dosyanıza bizzat veya bir vekil vasıtasıyla gidip dosya hesabı çıkarttırıp eksik veya fazla bakiyeyi öğrenip ona göre işlem yaptırmalısınız.
İcra memurları da insan yanılıp gözden kaçırıp fazla tutarı da alacaklı tarafa ödemeleri mümkün onlar çekmeden siz müdahale etmelisiniz. Çekmiş olurlarsa dava açıp geri alma yoluna gidebilrisiniz ki uzun ve yorucu bir süreç olabilir.
dedikleiniz aynen çıktı. dosyamın tekrar hesaplanması için başvurdum. çıkacak miktar dediğiniz gibi ilgili kuruma geri ödenecek. birde benden posta pulu aldılar. meblağ önemli değil ama bu normal bir davranışmı yoksa dosyada fazla varsa buradan almaları daha uygun olmazmıydı? yada hiç böyle bir talep edilmemeliydi bilemiyorum. hesaplama sonunda iade edilecek miktar bulunmazsa pulun benim işlemim için kullanılmayacağı sonucu çıkmaz mı? ama herşeye rağmen benim bile 15dakikada ruhumun daraldığı bir ortamda yetkililerin samimi ve içten davranışları takdire şayandı.herkese benim karşılaştığım yetkililer gibi kişilerle çalışma fırsatı diliyorum. ayrıca ilginiz ve zaman ayırdığınız için çok teşekkürler.
Borç kapandıktan sonra icranın paradan kesinti yetkisi yoktur.
Siz olmasaydınız belki mecburen paranızdan posta masrafını alırlardı.
Pula ihtiyaç olmazsa iadesini isteyebilirsiniz.
Kurumlardan alacağınız başka haciz yoktur yazısı götürseydiniz size ödeyebilirlerdi parayı unutmuşum bu hususu kusura bakmayın :)
Alıntı:
Borç kapandıktan sonra icranın paradan kesinti yetkisi yoktur.
Siz olmasaydınız belki mecburen paranızdan posta masrafını alırlardı.
Pula ihtiyaç olmazsa iadesini isteyebilirsiniz.
Kurumlardan alacağınız başka haciz yoktur yazısı götürseydiniz size ödeyebilirlerdi parayı unutmuşum bu hususu kusura bakmayın :)
teşekkür ederim. açıklamadığım konu zaten birikmiş (tedbiren) iştirak nafaka borçları ile ilgiliydi. zaten fazla olursa da ileriki dönemlere mahsuben tahsil edilmesini istedim. paragöz değilim.kaldıki fazla bir ödeme sözkonusu olsa bile hem bu parayı almaya devam edecekler hemde ben gene alamadıkları aylıkları aynen alıyorlarmışcasına banka hesabına göndermeye devam edeceğim. nede olsa benim çocuğuma kullanılacak diye ümit ediyorum. mesele para meselesi değil.sadece açıklama yapmak için yazdım yanlış anlamayın. ilginize teşekkür ederim. bu arada eski eşimle muhattap olmamak adınada 1,5 senedir çocuğumu görmüyorum.yanlış biliyorum ama onun iyiliğine olduğuna inanıyorum. çünkü eğer bir daha eski eşimle problem yaşarsam mahkemede çocuğumun ii linide unutup eski eşimin şerefini haysiyetini iki paralık ederim ve mesleğinden olur endişesi taşıyorum.neden susuyorsun denirse tek cevabım ben kaldırabiliyorum ama her ne şartta olursa olsun çocuğum bu süreçte en az zararı görsün diye.bu fikrede mahkemelerin velayetleri yüksek oranda anneye vermelerinin sonucu oluştuğunu söyleyebilirim. mutlaka bilimsel ve sosyaL boyutu yıllar içinde kanıtlanmış olmalıdır diye düşünüyorum. bu yüzden çocuğumun daha az zarar göreceğine inanyıyorum. her ne kadar annesi bana ne kadar kötülük yapsada çocuğuna zarar vermeyecek kadar sevdiğineinanıyor ve biliyorum.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=60356
https://www.hukuki.net/forum/showthre...t=57596&page=3
tekrar teşekkürler zaman ayırdığınız için