-
Toplu nafaka
5 yıl evli kaldım ve dört yıl önce eşimden ayrıldım. Davayı eşim açtığı için ben kusurlu bulundum. Mahkeme 5000 TL maddi tazminat ve 100 TL yoksulluk nafakası vermeme karar verdi. Daha sonra nafaka arttırımı davası açtılar mahkeme 180 TLye çıkardı. Her seferinde 1000TL mahkeme ve avukat parası ödüyorum. şimdi tekrar dava açmışlar. İlk duruşmada hakim "evlilik kısa sürmüş çocukta yok, ilk mahkeme toplu nafaka vermemekle hata etmiş" dedi.
Sorum: Şimdi ben nafakanın toplu nafakaya çevrilmesini istiyebilir miyim? İstiye bilirsem ayrı dava açmam gerekir mi? Bu konuda yargıtay ictihadı var mı?
lütfen bilginiz varsa yardım edin
-
Cevap: Toplu nafaka
Ben o hakimle aynı kanaatte değilim 5 yıl özellikle bir kadın için çok önemli bir süredir.
Ancak hakim toplu ödeme değil de irat şeklinde bir nafaka belirlemiş bu da kesinleşmişse toplu nafakaya dönüş olmaz kanaatindeyim. Bu konuda yargıtay kararı anımsamıyorum.
Siz nafakanın kaldırılması veya tenzili için talep de bulunabilirsiniz bu saatten sonra diye düşünüyorum. Yine de açtıkları davada toplu nafaka ile kısa sürmüş denilen bu evlilik nedeni ile taraflar arasındaki bağın tamamen ortadan kaldırılmasını bir talep edin varsa bir yargıtay kararı ortaya çıkar zaten.
-
Cevap: Toplu nafaka
yardımınız için teşekkür ederim