Cevap: Hukuka aykırı delil

Mesajların ve resimlerin çıkarılması derken telefonunuzdan kopyalanması, fotoğraflama yöntemiyle tespit edilmesimi yoksa cihazdan silinmesi mi?

evet kopyalanması mesajlar bir tutanak halinde çıkarıldı,resimlerde cd ye kopyalandı.ancak bunlar için ne savcılık nede mahkeme kararı var.mahkeme kararında sadece telefona el konulması yazıyor.

Dosyanızından bir suret alıp incelemenizi hatta bir avukata incelettirmenizi tavsiye ederim. Muhtemelen savcılık soruşturma talimatı vardır yoksa da bilahare polis yaptığı işleri sulh ceza hakimine onaylatıyor. O karara itiraz edebilirsiniz. Hakkınızda yapılan diğer işlemlere de tabi. Geçmiş olsun.

benim öğrenmek istediğim cmk 129 ta savcı ve mahkeme huzurunda incelenmelidir yazıyor...mahkeme kararına baktım sadece el konulması yazıyor zaten ilk duruşmada hakimde sordu kimden izin almıslar cd ye çekmek için dedi...bunların mahkeme huzurunda acılması gereklı deilmiydi?

duruşmada itiriz ettim bunlar hukuka aykırıdır diye ama hakim ne karar verir bu hakimin takdirindemi yoksa kanunsuz bir delilse iptal edilmek zorundamı?şimdiden teşekürler

Mahkemeden inceleme yapmak vs için izin istenilmişse verilen izin sadece el konulmasını mı içerir düşündürücü. El koyup napılacak? 
CMUK 129 posta gönderileri hakkındadır. Cep telefonu kayıtları için polis aynı zamanda tespit ve bilirkişi merci olabiliyor. Dediğim gibi polis bilahare yaptığı işlemleri sulh ceza hakiminin onayına sunuyor dosyayı tam anlamıyla incelemeden bir şey demek yanlış olur.

bana mutlaka ulaş  sana çok faydam dokunurr

Alıntı:

men2000 rumuzlu üyeden alıntı

bana mutlaka ulaş  sana çok faydam dokunurr

Nasıl bir fayda?

aynı şeyy benımde başıma geldi bilgi alışverişi olabilir emsal karar falan