Merhabalar;
Benim sorum vergi iadeleri hakkında.
İşyerimden vergi iadelerimi alamıyorum.
Vergi iadesi alacaklarımı nasıl tahsil edebilirim yada ne yapmalıyım ?
Printable View
Merhabalar;
Benim sorum vergi iadeleri hakkında.
İşyerimden vergi iadelerimi alamıyorum.
Vergi iadesi alacaklarımı nasıl tahsil edebilirim yada ne yapmalıyım ?
İşyerleri asgari geçim indirimi adı altında işçiye maaşı dışında bordroda belirtilen kısmı vermekle yükümlüdür bunu size ödemese devlete ödemek zorunda fakat bazı işyerleri kurnazlık yapıp işçiye vermiyorlar bu para sizin bordronuzda belirtiliyor ve size her ay imzalatmaları gerekiyor eğer imzalıyorsanız itiraz etmeniz biraz güç çünkü ben bu haklarımı aldım diye imza atıyorsunuz ama imza atmamışsanız şikayette bulunabilir haklarınızı alabilirsiniz.
Geçim indirimi zaten işyerinin ödeyeceği ssk dan düşülüyor işçiye verilmesi için,
size tavsiyem bordrolarınızı dikkatlice okuyup imzalamanız ve parayı almadan imzalamamanız.bu para bekarlar için yaklaşık 50 tl evli ve çocuklu olma durumuna göre 60-70 gibi olabiliyor.
iyi günler diliyorum.
Başka şekilde tahsil etme durumu yok anladığım kadarı ile.
Doğru mudur ?
Malesef işveren ile görüşeceksiniz zaten itiraz etseniz işten çıkarırlar:) özel sektör böyle bu arada bazı işyerleri işçiye zam yapmıyor sırf itiraz olmasın diye o parayı veriyor durum aynı yani geçim indirimi aldım diyorsun ama maaş sabit ne anladım bu işten aslında devletin bir çözüm bulması lazım sonuçta işveren bordrosunu gösterir işçiye ödedim der peki siz bordroları sürekli imzalar mısınız??