Askerlik için çürük alabilir miyim?
Arkadaşlar ben 23 yaşındayım hiç muaneye girmedim ve sağ gözümde görme yok acaba çürük raporu alabilirmiyim? alabilirsem bunun için neler yapmalıyım ve ilerde çalışma hayatımda bana kötü bir etkisi olablir mi? yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Askerlik için çürük alabilirmiyim?
Alıntı:
crazyclown rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar ben 23 yaşındayım hiç muaneye girmedim ve sağ gözümde görme yok acaba çürük raporu alabilirmiyim? alabilirsem bunun için neler yapmalıyım ve ilerde çalışma hayatımda bana kötü bir etkisi olablir mi? yardımcı olursanız sevinirim.
Askerlik muayesinde bunu belirt. Seni askeri hastaneye sev edecekler.
Gözünün görmediği orada raporlandığı andan itibaren askerlikten muafsın.
TSK Sağlık Yönetmeliği'nde açıkça yazıyor:
".....tam ile 0.4 arası + 0.1 ve altı.
c) bu dilim uygulanmaz.
d) 1. camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri toplamının 4/10 ve daha aşağı olması.
açlklama:
0.1 + 0.1 ile 0.3 arası,
0.2 + 0.1 ile 0.2 arası.
2. bir gözün görme derecesi ne olursa olsun, diğer gözde görme yokluğu (işık hissi olsa dahi).
açiklama:
(p+p+) + tam ile (p+p+) arası.."
Askerlikten muaf olduğunuzu belirten raporun, iş hayatınıza etkisi olmamakl birlikte mevcut sağlık sorununuz nedeniyle iş hayatınızda sorunlar yaşamanız olasıdır.
Affınıza sığınarak yazıyorum komşumun oğlunun gözleri görmüyor denecek kadar kötüydü muayenede çıkmış çürük raporu vermişler çocuk artık kendinden geçti askere gidemiyorum diye çok üzüldü ağladı çözüm yolu aradı,askere gitmek için adeta yapmadığı kalmadı.
Bilmiyorum ama siz çürük raporu almaya çok isteklisiniz konu başlığınız dikkatimi çekti, hem zaten bunu bu sitede belirtmenize ne gerek var muayeneye gittiğinizde herhangi bir sorununuz varsa siz istesenizde istemesenizde meydana çıkar sizi zorla götürecek halleri yok merak etmeyin.
Hem askerlik insanı yüceltir şereflendirir ama illede çürük raporu isterseniz onunda çözümü çoktur.
Size tavsiyem varsa sorununuz hiç endişe etmeyin,askere zorla insan götürmezler sizin sağlık probleminiz varsa işkence etmezler.
Ayrıca iş hayatınızda engel teşkil edermi orasını siz düşünün.
Alıntı:
SEVDA001 rumuzlu üyeden alıntı
Affınıza sığınarak yazıyorum komşumun oğlunun gözleri görmüyor denecek kadar kötüydü muayenede çıkmış çürük raporu vermişler çocuk artık kendinden geçti askere gidemiyorum diye çok üzüldü ağladı çözüm yolu aradı,askere gitmek için adeta yapmadığı kalmadı.
Bilmiyorum ama siz çürük raporu almaya çok isteklisiniz konu başlığınız dikkatimi çekti, hem zaten bunu bu sitede belirtmenize ne gerek var muayeneye gittiğinizde herhangi bir sorununuz varsa siz istesenizde istemesenizde meydana çıkar sizi zorla götürecek halleri yok merak etmeyin.
Hem askerlik insanı yüceltir şereflendirir ama illede çürük raporu isterseniz onunda çözümü çoktur.
Size tavsiyem varsa sorununuz hiç endişe etmeyin,askere zorla insan götürmezler sizin sağlık probleminiz varsa işkence etmezler.
Ben ev almak istiyorum ve bunun için kredi çekmem gerekiyor kredi çekince askere gidersem ödeyemiyeceğimden aileme zorluk yaşatmak istemiyorum. Bunun için ön bilği almak için burda sordum üstelik askerlik kutsaldır ama kimse kusura bakmasın ordaki ortamı az çok herkes bilir gerekirse tuvalet fayansını diş fırçasıyla fırçalattıklarıda oluyor ve ben bunu yapmak istemiyorum. Birkaç komutanın egosunu tatmin etmek istemiyorum. Buada en doğal hakkım eğer ihtiyaç varsa askere en önde ben giderim ama komutan egosunu tatmin etmek için gitmek istemiyorum. Cevap veren ve yardımcı olan tüm arkadaşlara eşekkür ederim.
Alıntı:
crazyclown rumuzlu üyeden alıntı
kimse kusura bakmasın ordaki ortamı az çok herkes bilir gerekirse tuvalet fayansını diş fırçasıyla fırçalattıklarıda oluyor
Kaç kişiye diş fırçasıyla tuvalet fayansı temizletmişler?
Askere gitmeden bu kadar net nasıl bilebiliyorsunuz?
Bunu size söyleyen YALAN söylemiş.
Alıntı:
SEVDA001 rumuzlu üyeden alıntı
sevda hanım siz askerliğinizi ne olarak ve nerede yaptınız.....
konuya çok hakimsinizde merak ettim...