Avukat savunması ile ilgili
selamlar,
iki sene kadar önce tarafımıza haksızca açılan ticari davayı kaybetmiş bulunuyoruz ve gerekçeli karar iki gün önce çıktı. buna istinaden açılan tazminat davasının faiziyle beraber karşı tarafın avukatı tarafından bizden istenmekte.
bir kaç avukata dosyayı gösterdiğimizde, bizi savunan avukatın bizi yanlış savunduğu ve bazı davalara gitmediğini ve eksik deliller sunduğunu öğrendik. hatta öyleki olmamış bazı durumları avukat olmuş gibi göstermiş.
diğer avukat arkadaşlar bizim avukatımıza kendi davamız sona erdiğinde, yanlış savunma yaptığı için dava açabileceğimizi hatta durum itibari ile barodan atılabileceğini söylüyor.
kendi avukatımız ise hala karşı tarafı savunarak davanın temyize gitmesi gerektiğini bunu kazanacağını söylüyor. bir hafta öncesine kadar kesinlikle kazanılamayacağını karşı tarafın ekstra faizi ile beraber tazminatı alacağını belirtiyordu.
böyle bir durumda avukatımıza açılan davada ne gibi durumlar oluşabilir.
bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum
teşekkür ederim
Cevap: avukat savunması ile ilgili
Dosyayı görmeden bir şey söylemek hukuki değil. Ancak dosyanızı inceleyen avukatların söylediklerine de katılmıyorum, yada siz yanlış anladınız.
Eksik savunma bir avukatın barodan atılmasına neden olmaz. Üstelik mahkeme kararını avukat değil hakim vermektedir. Bazı duruşmalara gidilmemesi de tek başına görevi ihmal olarak algılanamaz. Bazen taktik icabı, bazen de mesleki mazeret nedeniyle duruşmalar takip edilmeyebilir.
Tavsiyem; güvenmediğiniz avukat ile çalışmayınız, çalışıyorsanız da güven zedeleyici (diğer avukatlara kontrol ettirme gibi) hareketlerden kaçınmanızdır. Mahkeme yanlış karar vermiş olabilir, yanlışsa Yargıtay'dan bozulup döner. Unutmayınız ki tüm mahkemeler doğru karar verselerdi Yargıtay hiçbir dosyayı bozmak zorunda kalmazdı.
Cevap: avukat savunması ile ilgili
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Dosyayı görmeden bir şey söylemek hukuki değil. Ancak dosyanızı inceleyen avukatların söylediklerine de katılmıyorum, yada siz yanlış anladınız.
Eksik savunma bir avukatın barodan atılmasına neden olmaz. Üstelik mahkeme kararını avukat değil hakim vermektedir. Bazı duruşmalara gidilmemesi de tek başına görevi ihmal olarak algılanamaz. Bazen taktik icabı, bazen de mesleki mazeret nedeniyle duruşmalar takip edilmeyebilir.
Tavsiyem; güvenmediğiniz avukat ile çalışmayınız, çalışıyorsanız da güven zedeleyici (diğer avukatlara kontrol ettirme gibi) hareketlerden kaçınmanızdır. Mahkeme yanlış karar vermiş olabilir, yanlışsa Yargıtay'dan bozulup döner. Unutmayınız ki tüm mahkemeler doğru karar verselerdi Yargıtay hiçbir dosyayı bozmak zorunda kalmazdı.
cevabınız için teşekkür ederim.
benim yanlış anladığım bir durum söz konusu değil. fakat kendi şirketim adına başka bir şirkete iş yaptığım ve parasını aldığım sonra da bu projeyi çaldığım yönünde bir durum için iş veren tarafından dava ediliyorum. avukat ise bu alde iken beni çalışan gibi gösterir ve o şekilde yanlış savunursa bunun adı da savunma olmuyor.
kaldı ki yargıtaya gidildiği konusunda aynı avukat başta hayır deyip sonra da hayır diyebiliyor.
sonuç itibari ile bana açılan haksız tazminat davasını ben de ona aynı bedelle açabilir miyim.
diğer avukat ise eski şirketimin avukatıdır. yani güven zedeleyici bir unsur böyle bir dava sonrasında eminim kendisini beni düşürdüğü durumdan daha az sarsacaktır.
saygılar