Öncelikle Merhaba Ya benim ögrenmek istedım Şu Yardımcı Olursanız sevinirim Elimdeki Kimlikte Yaşım Dogru Fakat Kayıtta Bir Yaş Küçük Gözukuyorum Adliyeye Dava Açarsam Bu iş Beni Ugrastırırmı Yani Ne kAdar Vaktımı Alır Lutfen Yardım
Printable View
Öncelikle Merhaba Ya benim ögrenmek istedım Şu Yardımcı Olursanız sevinirim Elimdeki Kimlikte Yaşım Dogru Fakat Kayıtta Bir Yaş Küçük Gözukuyorum Adliyeye Dava Açarsam Bu iş Beni Ugrastırırmı Yani Ne kAdar Vaktımı Alır Lutfen Yardım
Bu konudaki diğer forumları göremediniz mi? Doğum hastanedeyse 1 sene sonra nüfusa kayıt edildiğinizi nasıl ispatlayacaksınız?
hastane dogumlu degılım ben ama
Dava açıp, şahitlerle gerçek doğum tarihinizi ıspatlayıp,kayıtların düzeltilmesini sağlayabilirsiniz.
Benim anlayamadığım , kayıtlara uygun düzenlenmeyen kimliğe nasıl sahip olduğunuz.
size tavsiyem öncelikle elinizdeki kimlikle nufüs dairesinin ilgili bölümüne başvurup durumunuzu izah etmeniz, ve yapılan hatanın düzeltilmesini isteyiniz şayet olumsuz bir cevap alırsanız bu takdirde asliye mahkemesinde nufüs idaresi hakkında dava açmanız. Bu dava mahkenin iş yoğunluğuna ğöre uzun veya kısa sürebilr. tabi iş birazda sizin savunmanıza bağlı.
Çok Teşşekür ederim Saolun