Nafaka artırımı davasında yanlış beyan
merhaba,
eski eşim halihazırda ödemekte olduğum nafakanın artırılması için dava açtı. iki duruşma geçti ama karar çıkmadı. ben asgari ücret aldığımı ve yeniden evlendiğimi bir çocuğumun olduğunu kirada oturduğumu belgeledim. dava devam ediyor.
sormak istediğim soru ise; nafaka artırımı için verilen dilekçede benim asgari ücretin üzerinde bir maaş aldığım ama nafaka ödememek için asgari ücret olarak sgk ya bildirim yapıldığına dair bir ifade yer almış. çalışmakta olduğum işyeri ise böyle bir şeyin bizim işyerinde asla olmayacağını bunun vergi kaçırmak anlamına geleceğini ve belkide sgk nın konu ile ilgili inceleme başlatabileceğini söylüyor.
işyeri eski eşime bu sebeplerden bir dava açabilir mi? açabilirse nasıl bir dava açması gerekiyor.
teşekkürler
Cevap: Nafaka artırımı davasında yanlış beyan
Ticaret odasından yaptığınız işin piyasa rayiç ücreti sorulabilir. Aldığınız ücretle örtüşen bir cevap gelirse mahkeme bunu değerlendirir. SGK tarafından bir inceleme başlatılır da lehinize netilenirse iş yeriniz tüzel kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle tazminat davası ikame edebilir.