öncelikle merhabalar bizim yanımızda iş yerinin çay işlerine bakan bir arkadaşım sizlere sorusu olacak aynen onun agzından aktarıyorum.ceyap ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
02.04.1984 yılında evlendim.bu evlilikten 1986 dogumlu bir kızım ve 1990 dogumlu bir oglum var.evlilik sürecimizce kayınpederim ve kayınvalidem ile birlikte oturduk.1991 yılında eşim beni başka bir kadınla birlikte bırakıp gitti ve fiilen bizden ayrı yaşamaya başladı bense onun ailesi ile birlikte.eşim hala o hanımla beraber yaıyor ve o evlilikten 13 yaşında bir çocugu var.ama halen benimle resmi nikahlı.
halen eşimin babasının evinde çocuklarım ile ikamet etmekteyim.kayın validem uzun yıllar önce öldü ben bu kadar senedir. kayınpederim ve çocuklarıma ve geçen sene vefat eden bir kayınbiraderime baktım.eşimin babasının evinde yaşadıgım için şimdiye kadar eşime karşı boşanma davasıda açamadım.
bunca yllık emegime karşı eşimin babası evin 2/1 hissesini ölene kadar bakmak şartı ile benim üzerime tescil ettirdi.tescil olalı 6 yıl oluyor.eşimler 5 kardeş birisi geçen sene vefat etti.görümcem hariç digerleri ve eşim evin hissesinin benim olmasını istemiyorlar.bu durumda
1-benim eşime karşı maddi ve manevi dava edebilme hakkım saklı kalırmı?
2- eşimin babası 2/1 hisseyi üzerime yaptıgında yaşı 65 üzerindeydi. ileride herhangi bir anlaşmazlık olursa eşim ve kardeşlerinin benim üzerimde ki payı isteme hakları olurmu?benim elimden bu hisseyi alabilirlermi.?
3- almamaları için ne yapmalıyım.?