Ben özel bir dershaneyle bir yıllık sözleşme imzaladım. Şu anda orda çalışmak istemiyorum. Sözleşmeyi iptal etmek için neler yapmam gerekir. Ağustosun 15 inde başlamam gerekiyor. Hangi sebeplerle istifa edersem sorun çıkmaz. Şimdiden teşekkürler..
Printable View
Ben özel bir dershaneyle bir yıllık sözleşme imzaladım. Şu anda orda çalışmak istemiyorum. Sözleşmeyi iptal etmek için neler yapmam gerekir. Ağustosun 15 inde başlamam gerekiyor. Hangi sebeplerle istifa edersem sorun çıkmaz. Şimdiden teşekkürler..
Tartışmaya açtığınız konudaki anlatımda eksiklik var. Sorunuza göre 1) Öğretmen misiniz? 2) Kursiyer misiniz?
Eğer sözleşmenizde bu durum için cezai şart konmuşsa, cezai şart miktarının karşı tarafa ödenmesi gerekecektir . Ancak bu tür sözleşmelere konulan cezai şart hükümleri tek taraflı olamaz.Yargıtay tek taraflı işçi aleyhine öngörülen cezai şartın düzenlendiği bir iş sözleşmesinin cezai şart hükümlerinin geçersizliğine karar vermiştir.