İş Akdinin Feshi İle İlgili
- 3 aydır çalıştığım firmadan ayrılmak istiyorum.Firmayla ilgili herhangibir problemim yok.Firmaya ihtarname çekip ayrılabilirmiyim?(Herhangibir yasal hak ve temmuz maaşını da talep etmiyorum)
- İhtarnameye ne yazayım? "şahsi sebeplerden iş akdimin feshi" şeklinde bir ibare yeterli olabilirmi?
Not:Karşılıklı konuşarak anlaşma olasılığı biraz zor.
Cevap: İş Akdinin Feshi İle İlgili
Belirli süreli sözleşme ile çalışmıyorsanız,İhbar sürenize uyarak ( sizin için 2 hafta) işverene bildirip,zleşmeyi feshetme hakkınız bulunmaktadır.İşverene yapacağınız bildirimle, ihbar tazminatına istinaden temmuz ayı ücretinizin alıkonmasını talep edebilirsiniz.
Sayın Erdoğan Kırcalı Küçük bir sorum daha vardı.!
Sayın Erdoğan Kırcalı ! ilgi ve alakanız için ilk önce teşekkür ederim.Çalıştığım firma ile 2.000 Tl maaş ile sözlü olarak anlaşmıştım.Herhangibir yazılı anlaşmamız yok.Mayıs ayında firma sigortayı 666 Tl,hazıran ayında ise 2.500 Tl üzerinden yatırmışlar.Yapmış olduğum diğer iş bağlantısından dolayı hemen yarın ihtarnameyi çekerek ayrılmam gerekiyor.Temmuz maaşını istemiyorum.En kötü ihtimaller üzerinden yola çıkarsak...
1- Ne kadar ihbar tazminatı öderim?
2- Başka herhangibir ceza ödermiyim?
Cevap: Sayın Erdoğan Kırcalı Küçük bir sorum daha vardı.!
En kötü ihtimal üzerinden gidersek;
işveren dava açıp ihbar tazminatı talep eder.
Davayı kaybederseniz, ihbar tazminatı+faizini+ dava giderlerini+ işverenin avukatına ödenmesine karar verilen yasal vekalet ücretini ödersiniz.
Sayın Erdoğan Kırcalı Çok Teşekkür Ederim.
Vaktinizi ayırarak bizleri aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.Umarım birgün bizde uzmanı olduğumuz konuda sizleri aydınlatırırız.Tao ne kadar güzel demiş.!!!
- Sende var bir elma,bende var bir elma,sen bana bir elma verdin ben sana bir elma verdim sende oldu bir elma bende oldu bir elma.Sende var bir bilgi bende var bir bilgi,sen bana bir bilgi verdin ben sana bir bilgi verdim.Sende oldu iki bilgi,bende oldu iki bilgi.