Cevap: Kimlik Çıkartamıyorum
İşlem Adı : NÜFUS CÜZDANI YENİLEME/YENİDEN ÇIKARMA İŞLEMİ
Kurum Adı : İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
Kısa Bilgi : Nüfus cüzdanları yıpranmış, yırtılmış, yıkanmış ise ve eski yapraklı nüfus cüzdanı kullanılıyorsa, yada kimlik bilgilerinde, cüzdandaki resimde önemli değişiklikler meydana gelmişse nüfus cüzdanlarının yenilenmesi gerekmektedir.
Başvuru Koşulları : 1.Nüfus Cüzdanı kayıp ve değiştirme belgesine yapıştırılan fotoğraf ile Nüfus Müdürlüğüne ibraz edilen fotoğrafın aynı olması
2.Fotoğrafın Nüfus Cüzdanı alma anındaki görünüşünü yansıtan en son altı ay içerisinde çekilmiş olması , renkli ve ön cepheden sivil giyisilerle , kadınların ise, alın ve çene ve yüzleri tamamen açık olmak üzere baş örtülü fotoğrafı kabul edilir.
3.Nüfus Cüzdanları imza karşılığında reşit olanların kendilerine, küçüklerin ise ana, baba, veli veya vasilerine verilir.
Gerekli Belgeler : 1.Muhtardan alınacak nüfus cüzdanı talep belgesi(fotoğraflı).
2.1 adet fotoğraf.
İşlem Adımları : Nüfus Cüzdanı yenileme ve kayıptan almak için,ikamet edilen yer muhtarlığınca düzenlenen fotoğraflı Nüfus Cüzdanı Talep belgesi ve 1 fotoğraf ile birlikte ikamet edilen İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvurulur.
Başvuru Yeri : İlçe Nüfus Müdürlükleri
Başvuru Şekli : Postayla yapılan başvurular kabul edilmez.
İlgili kişi şahsen başvurmak zorundadır.
----------------
İst.Valiliği Sitesi Nüfus Müdürlüğü işlemleriyle ilgili olarak böyle diyor.
İyi günler...
Cevap: Kimlik Çıkartamıyorum
Ben hakkım olan askeri kimliğimi çıkaramıyorum.Eşimle beş altı yıldır ayrıyız ama hala evliyiz yani nikahımız devam etmekte.Eşim bana en tabi hakkım olan kimliği çıkarmıyor.Askerlik şubesine evli oldumuzu belgeler evrakla gitmeme rağmen şube bir şey yapamayacağını form ve imzayı eşimim atması gerektiğini söylediler.Nereye müracat edeceğimi bilemiyorum Bu konu hakkında bilğisi olan varmı acaba teşekkürler.