Trafik Ceza İşlemleri Hakkında
S.a.
arkadaşlar foruma yeni üye oldum herkese selamlar
bi sorunum var baya karışık gibi
olay şu babam araba aldı ve annemim üstüne yaptı derken 2 defa alkollü bir defa radara girdi annemin üstüne olan borç ise m.t.v vergileri biz ödedik ve araba satıldı yalnız devrini veremiyoruz sebebi ise diğer babamın işlediği suçların cezalarınıda ödememizi istiyorlar zira eğer soy isimler farklı olsaydı bi sorun yok adamlar soy isimler aynı olduğu için borçları düşemiyorlar ama suçu işleyen bir başkası bunun başka yolu yokmu ne gibi hukuki işlemler yapmak gerekir
şimdiden teşekkürler
Cevap: Trafik Ceza İşlemleri Hakkında
Neden cezaları ödemek istemiyorsunuz? Bir suç işlenmişse bunun sonucuna katlanılmalı. Babanız aşırı hız veya alkol yüzünden başka kişileri yaralayacak veya öldürecek nitelikte bir kazaya karışsaydı ne olacaktı?
evet ortada bir suç işlenmiş ve işleyen kişi duyarsız ve düşüncesiz babama soruyorum arabayı sattın parayı yedin devirini nasıl vercez diye sorduğumda umarsamıyor araba annemin üstüne ortada annem var başkalarının gühahını başkaları çekmesin. o borç onu ilgilendirir eğer araç sahibinin karışmadığı bir suç biz bunun çözümünü arıyoruz
yardım edecek kimse yokmu konu biraz acil de ondan
flood için özür konuya bakacak birileri varmı
bu paraları ödemek zorundasınız aksi halde vergi dairesinden temiz kağıdı alamazsınız bu durumda satış yapamazsınız.
Bu arada şükredinizki babanız alkollü iken bir kaza yapıpta üçüncü kişilere zarar vermemiş aksi halde onlarıda ödemek zorunda kalacaktınız.
şükrediyorum sağolun yalnız en son olarak vergi dairesiyle konuştuğumda durum şu şekildeydi
trafik cezasında araba üstüne ait 2 kişinin adı biri tanımıyorum vergi dairesi bu kişiyi arka sayfaya atarak bunun borcunu ödemek zorunda değilsiniz dedi yalnız babamla annemin soy isimler aynı olduğu için bunlar ödemek zorundasınız diyor
biz bunu samsun vergi dairesine sorduk onlar araba kimin üstüne ise onun borcu ödenir diğerleri onu bağlamaz diyor ama bursa vergi dairesi soy isimler aynı olmaz diyor konu aslı nedir ve hukuki olarak bir hakkımız varmı