-
Basit Yaralama
İyi akşamlar öncelikle
Mart ayının 2. haftasında Ankarada overall(bugünlerde gündemde olan mekan) kalabalık arkadaş grubumuzla eğlenmeye gitmiştik.Ev arkadaşımın biriyle tartışma sonucu kavga çıktı ev arkadaşım bira bardağı ile karşı tarafı yaraladı polislerin güvenlik caddesine gelmesiyle karakola gidildi bende karşı taraftan biriyle sözlü tartışmaya girdim polisler beni alıp nezarete götürdüler sonra benim ifademi istediler ben kendimi o dakkikaya kadar tanık zannediyordum karşı tarafın arkadaşıda vurdu demesiyle sanık durumuna düştüm alkolluyduk birde bana polis teklifte bulundu arkadaşının ifadesine benzeyen bir ifade yazıyım imzala dedi bende imzaladım.Karşı taraf vurdu diyor elimden gelen birşey yok derdini hakime anlat dedi.(Karşı tarafın raporunda basit tıbbi müdahale ile kanama giderildi yazıyor)
Olayda vurmayı bırakın olayı bile görmedim halde sanık durumundayım birde ifadem var ne yapabilirim ceza olaraktan sabıkama işlermi karşı taraf benim için oda vardı derse ne yapabilirim çıkmazdayım thy da işe başlıcam eğitim sürecindeyim bundan dolayı olmazsa kahrolurum
Şahitim var bir tane bunu kullanabilirmiyim ?
Fiil işlendiği zaman gazide okuyordum(hala öğrenciyim) hakime davada okuduğumu ve böyle bir durumum olduğunu söylersem benim için avantaj olurmu ?
Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim.
-
Cevap: Basit Yaralama
Olayı tam anlatmamışsınız. Karşı taraf adli muayneden geçirilmişmi.? Basit yaralama olduğuna dair adli tabipten rapor verilmişmi.? Dava açılmışmı.? Açılmışsa TCK hangi hükümlerinden.?
-
Olay Ankarada oldu dosyayı bi kere inceleme şansı bulabildim Sulh ceza mahkemesinde açıldı dava.Karşı tarafın adli tıp raporunda basit tıbbi müdahale ile yaralama giderildi yazıyor hangi hümünden ceza açıldığını bilmiyorum
-
Madem vurmadınız o zaman neden karakoldaki ifadeyi imzaladınız? Karşı taraf neden sizin ona vurduğunuzu söylüyor? Ayrıca alkollüydünüz...
Bence bu davada bir avukata başvurmanızda fayda var. Çünkü eğer hakkınızda ceza verilirse, bu ceza para cezası olsa bile, sabıkanıza işler.
Ayrıca tabi ki tanığınızı mahkemeye getirin.
-
Avukatınızdan profesyonel destek alınız. Somut olay hakkında en doğru yorum, dava dosyanızı inceleyen meslektaşım tarafından yapılabilir.
-
MADDE 88. - (1) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.
Size önerim karşı taraftan özür dilemeniz. Ve karşı taraftan şikayetini geri almasını rica etmeniz. Bu en basit ve en etkili yoldur.
Karşı taraf şikayetini geri almazsa, olay anında yanınızda bulunan arkadaşlarınızı hatta mekan çalışanlarını(garson gibi) tanık olarak göstermeniz ve iyi bir savunma yapmanızı öneririm.
Duruşmada yaşınızı, işnizi vb. zaten mahkeme katibi soracaktır.
geçmiş olsun.
-
Merhabalar benim başımdan bir olay geçti ve nerde yardım bulabilcemi bilmediğimden buraya yazıyorum.Şöyleki 14 ocak 2008 tarihinde yolda ters yönden gelen bir aracın şöförü ile tartıştım trafik sıkışık olduğu için karşı aracın şöförü tekme ve yumruklamaya başladı bu arada başka isimleride çağırıyordu araçta bulunan çakı bıçağımı alarak korkutmak için arabadan indim o anda karşı taraf bana vurmaya başladı bende çakı bıçağını sallayınca kalçasına rastgeldi ve bıçak düştü karşılıklı şikayetçi olduk mahkemeden celp geldi 86/2 ye tck 53 e göre mahkemeye çağrıldım mahkeme tarihi 17/12/2009 da görülecek ne gibi bir sonuç çıkar ne yapmam gerekiyor yardım edebilirmisiniz teşekkürler.