Resmi olarak bölünemez mi?
Merhaba...öncelikle sizlere hayırlı günler dilerim. :)
Efendim biz yaklaşık 13 yıl önce gebzeye bağlı bir köyden arkadaşlarla aldığımız
tarla konumundaki araziyi ne yazıkki bölemedik.
yıllarca defalarca uğraşmamıza rağmen böyle bir bölünmenin olmayacağını tapu dairesinden söylediler.
yani resmi yoldan benim hakkım olduğunu gösteren bir belge olmadı.
biz arkadaşımla aramızda nasıl bir yazı gerçekleştirsek kanunen ilerde doğabilecek herhangi bir olumsuzlukta hak sahibi olduğumuzu ispat edebiliriz.
bana gerek resmi gerekse gayri resmi yapmamız gerekeni..cevaplarsanız çok makbule geçecek.
aramızda nasıl bir yazı kaç tane şahit olması gerekeni örnek olarak yazarsanız seviniriz.
vereceğiniz cevaplar ve yapacağınız yardımlar için şimdiden çok TEŞEKKÜR ederim. :) Saygılarımla.
Cevap: Resmi olarak bölünemez mi?
Toprak Koruma Kanunu gereği olarak bazı araziler 20 dönümden küçük olarak bölünemez.Ancak bazı dikili tarım arazileri, dikilmişin niteliğine göre 3 veya 5 er dönümden az olmamak üzere bölünebilirler.Sizin arazinin yüzölçümü, arazinin niteliği, kaç kişi olduğunuz gibi hususlar bilinmeyince de cevap verilemez.
İyi günler...
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Toprak Koruma Kanunu gereği olarak bazı araziler 20 dönümden küçük olarak bölünemez.Ancak bazı dikili tarım arazileri, dikilmişin niteliğine göre 3 veya 5 er dönümden az olmamak üzere bölünebilirler.Sizin arazinin yüzölçümü, arazinin niteliği, kaç kişi olduğunuz gibi hususlar bilinmeyince de cevap verilemez.
İyi günler...
burası toplam 18 dönüm..ikiye bölünmüş tapu..
9 dönümün 3.5 dönümü bana ait..5.5 dönümü arkadaşımın üzerine ve tapu onun üzerinde..benim üzerime bir şey yok.resmi olarak bölünemiyorsa...
gayri resmi nasıl bir uygulama yapmamız lazım..bana bir yazı şekli sunarsanız sevinirim..ilerde resmi kanallarda hakkımı aramam açısından..?:)
Sayın Sakar gerekli açıklamaları yapmış bulunmaktadır.
Sadece bir teferruat eklemek istiyorum. Toprak Koruma Kanunu gereğince: satış işlemine konu gayrimenkulün 20 dönümden büyük olması halinde dahi: sözkonusu bölünecek parçanın bir kadastro yoluna cephesi olmaması halinde ifrazı mümkün olmamaktadır.