Cevap: İş yerimden ayrıldım
Bölge çalışma müdürlüğü ne ödenmeyen ücret ve yapılmayan SGk kaydı için, SGK kayıt dışı çalıştırılmanız için şikayette bulunabilir, ödenmeyen ücretlerinizi için iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
şimdide mahemeye başvuursanız buzamana kadar aldığınız paralar avans gibi gösterilir diyormuş siz borçlu çıkarsınız diyor böle bişey yapabilirmi.
O şekilde iddia edebilirler elbette.
Avans olarak ödenen miktarın artan kısmını da ödediklerini ıspatlarlarsa, işiniz sıkıntıya girecektir.
Erdoğan bey verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederiz.Biz merve7165 le aynı işyerinden aynı zamanda çıktık.Yaşanan olaylar aynı yani.Bu adamlar bize 2 ay sigorta yaptılar yani mayıs ve haziran.Oysa mart ayında müşterilerimizle yaptığımız sözleşmeler var.Onların bi örneğini alsak iş kolaylaşmaz mı?
Bankaya yatırılması gereken maaşlarımızı hiç bir zaman bankadan almadık hep elden aldık.Bu olayda bi suç değil mi?
Şuanda haziran maaşımızı neredeyse ağustos geldi ve alamadık.Önce içerde çalışanların maaşını vercem sizinkini de param olunca verirsem veririm diyor.Nerdeyse çalışan 20-25 kişi var satış elemanları ve bunların hiç biri sigortalı değil!
Bahsettiğiniz sözleşmeler kayıtdışı çalıştığınız dönemin ıspatı konusunda size büyük kolaylık sağlayacaktır.
Ücretlerinizi ödemeyen işverenden , ücretlerinizi alabilmenizin yolu, iş mahkemesinde dava açmaktır.
Davayı kazandığınızda,işverenden talep ettiğinizde ödememekte ısrar ederse, haciz yoluyla tahsilatı gerçekleştirirsiniz.