Evlatlığa kalan miras için vesayet davası
Merhaba
Öncelikle site ve forum için teşekkürler.
Eşim ve ben yaklaşık 12 yıl önce , biyolojik annenin rızası ile evlilik dışı doğmuş bir kız çocuk evlat edindik. O zaman ki kanunlara göre yaşımız tutmadığı için yasal prosedürü yerine getiremedik. Çocuk bizimmiş gibi nüfus kağıdı çıkarttık. Biyolojik anne ile aramızda her hangi bir yazılı belge ya da sözleşme yok.
Kısa bir süre önce çocuğun biyolojik babası ölmüş. Biyolojik anne ise mirastan pay alabilmek için çocuğun kendisine ve ölen adama ait olduğunu ispatlamak için dava açtı. Çocuğu istemediğini yalnızca çocuğa düşen mirası istediğini belirtti. Kadının bu mirası, çocuğu mahkemelere sürmeden almasının bir yolu var mı ? Çocuk bir zarar görmeden bu davayı nasıl atlatırız ?
Çocuğa evlat edinildiğini söyleyemedik. Eşimin ve benim psikolojim bozuldu. Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Yardımcı olabilirseniz çok seviniriz.
Teşekkürler.
Cevap: Evlatlığa kalan miras için vesayet davası.
Kadının muris ile resmi bir evliliği yoksa mirasçısı olamıyor vasiyetle mal bırakmamış mürasçı nasbetmemiştir muhtemelen. Çocuk da murisin çocuğu olarak göünmüyorsa o da mirasçı olamayacaktır. Nesep davası ile baba ile çocuk arasında bir soy bağı kurulmazsa mirastan pay alamayacaktır. Anne de çocuğun parasına göz dikmiş çık işin içinden. Çocuk babanın nesebine geçerse sizinle olan durumu da değişecektir. Sonradan evlatlığa izin davası açacaksınız filan çocuk bu arada ne hale gelir Allah bilir. Çok yardımcı oldum sanırım.:mahcup:
Cevap: Evlatlığa kalan miras için vesayet davası.